BRUSSEL – LES BRIGITTINES

Gepubliceerd op 12 Mei 2015 door Priscille Blieck
BRUSSEL – LES BRIGITTINES
Les-Brigittines-NL

ONWEERSTAANBAAR

Meesterchef Dirk Myny ontvangt u in zijn warm en gezellig restaurant: een oud postgebouw in Art Nouveau-stijl. Hij blaast de brasseriekeuken en de gerechten die we allen kennen nieuw leven in met echte smaken, zoals de vol-au-vent met kalfszwezerik, hoender, quenelle van gevogelte, hanenkammen en champignons. Zijn keuken op basis van streekproducten, wier herkomst hij graag op de menukaart zet, laat zich het ganse seizoen door heruitvinden. Lokale bieren krijgen de voorkeur en inspireren gerechten, zoals zijn Zenne Pot (kool gekookt met Cantillon geuze, droge worst, ‘bloempanch’ en wulken) of de halfgebakken ganzenlever met Zinnebir. Naast het schitterend aanbod geuze en ambachtelijke bieren bevat de kaart van Bacchus ook steeds meer natuurlijke en levendige wijnen die perfect aansluiten bij het eclectisme en de nieuwsgierigheid van Dirk Myny.

portrait brigittines

Eigenaar & Chef
Dirk Myny

  • · Belgische gastronomische en Franse brasseriekeuken
  • · Gault&Millau: 14/20
  • · Slow Food
  • · Organisatie van banketten
  • · Open van 12 tot 14.30 uur en van 19 tot 22 uur
  • · Zaterdagmiddag, zondag en feestdagen gesloten

Les Brigittines

Kapellemarkt 5
1000 Brussel
België
T +32 (0)2 512 69 57
info@lesbrigittines.com I www.lesbrigittines.com