RECEPT: salade met Belgische bio quinoa

Geüpdatet op 18 oktober 2017 door Laure Vandendaele
RECEPT: salade met Belgische bio quinoa

QuinoaLa Bruyère
Gezond, lekker en makkelijk klaar te maken. Deze luchtige salade met Belgische (!) bio quinoa is perfect voor een smakelijke lunch.

EXKi breidt het lentemenu uit met 'La Bruyère', een frisse salade op basis van erwten, peultjes, appeltjes, koriander, een emulsie van gele paprika en Belgische quinoa. U leest het goed, het is perfect mogelijk om de 'heilige voeding' van de Inca's ook op Belgische bodem te kweken. Hiervoor sloeg EXKi de handen in elkaar met Graine de Curieux, het bedrijf van drie jonge, door agronomie gepassioneerde vrienden. Vandaag hebben ze in de buurt van Namen maar liefst 13 hectaren ter beschikking om de graansoort van Latijns-Amerikaanse oorsprong te telen.

Proef de salade 'La Bruyère' bij EXKi of ga zelf aan de slag!

Recept voor 4 personen

Wat heb je nodig?

220 g bio quinoa
40 g erwten
120 g courgette
1 gele paprika
1⁄2 rode appel type Jonagold 60
peultjes
Zwarte peper en zout
EXKi-emulsie van gele paprika
1 bosje verse koriander

Aan de slag
Spoel de quinoa grondig en dompel onder in kokend water. Kook op een zacht vuur en roer regelmatig gedurende twintig minuten. Giet af en spoel met koud water. Zet op een koele plaats.

Spoel de erwten en doe ze in gezouten, kokend water. Laat gedurende 6 tot 8 minuten doorkoken. Haal ze vervolgens met een schuimspaan uit de kookpan en overgiet ze onmiddellijk met ijswater zodat ze hun mooie, groene kleur behouden.

Gebruik het kokend water van de erwtjes om er de in blokjes gesneden courgette aan toe te voegen. Laat 5 min koken. Giet af en laat afkoelen.

Was de paprika en snij deze in brunoise.

Doe hetzelfde voor de appel en knijp er een citroen overheen om te voorkomen dat de appel bruin kleurt.

Spoel en snij de peultjes in fijne, schuine stukjes. Hou alle ingrediënten koel.

Afwerking : meng de afgekoelde ingrediënten en breng op maak met zout en versgemalen zwarte peper.

Meng de quinoa met de groenten, doe een eetlepel emulsie in een glaasje of diep bord en bedek vervolgens met 4 eetlepels van de quinoasalade.

Versier met enkele fijngehakte korianderblaadjes.

Smakelijk!