10 gratis apps om je foto’s te ugraden als een influencer

Geüpdatet op 8 juli 2019 door ELLE België
10 gratis apps om je foto’s te ugraden als een influencer

Vergeet even de filtertjes van Instagram, de wondere wereld van apps en fotografie heeft meer te bieden. Een photobomb verwijderen, rimpeltjes weggommen of je eigen filters creëren? Deze 10 applicaties maken je foto's helemaal top.

Puur natuur is uiteraard prachtig, maar soms wil je toch nog net een beetje meer oomph aan je pasgetrokken kiekje geven. Of misschien wil je je Instagram-feed in één specifieke stijl krijgen. Gelukkig hoef je dezer dagen geen professioneel fotograaf meer te zijn om je foto's van een upgrade te voorzien. Er zijn vandaag al heel wat applicaties beschikbaar die het je erg gemakkelijk maken om je foto's aan te passen op de manier die jij wil. We lijsten je onze 10 favoriete apps op om je foto's helemaal influencer waardig te maken. #saycheese

1 Photoshop Express Editor

Wie ‘foto’s bewerken’ zegt, zegt Photoshop. Deze versie voor je smartphone is beperkter dan het origineel, maar je kan er nog steeds de saturatie, expositie, het contrast en de helderheid zelf regelen. (Verkrijgbaar in de App Store en in Google Play)

2 Photo Editor - Fotolr

Photo Editior is de ideale app om al je selfies te mee bewerken. Deze app is uitgerust met tools om je haar, je ogen en je huid aan te passen. Zeker downloaden dus als je puistjes of andere imperfecties wil uitwissen of als je ineens voor een hele facelift wilt gaan. (Verkrijgbaar in de App Store en in Google Play)

3 Photo Editor

Photo Edior app is de app die alles doet: De kleuren in je foto bewerken, het kader aanpassen, rode ogen verwijderen, effecten toevoegen, enz. Meer nog: afwerken kan met je eigen handtekening. (Verkrijgbaar in de App Store en in Google Play)

foto, bewerking, app, gratis, instagram
Van links naar rechts: Touchretouch – Real Cam LE – Pixlr-o-matic

4 Real Cam LE

Real Cam LE laat toe om je foto’s te bewerken en te controleren op het moment dat je je foto's trekt met je smartphone. Zo kan je onmiddellijk corrigeren waar nodig. (Verkrijgbaar in de App Store)

5 Pixlr-o-matic

Zijn filters echt je ding?  Dan ben je met deze applicatie wel even zoet: de app heeft er zo’n honderdtal. Bruikbare effecten verbeteren de fotokwaliteit en om geen tijd te verliezen is deze app ook nog eens razendsnel. (Verkrijgbaar in de App Store en in Google Play)

6 Touchretouch

Storende elementen in de foto? Met de app Touchretouch kan je gemakkelijk die langsrijdende auto uit het landschap wissen of die olijke zestiger van het strand schoppen. (Verkrijgbaar in de App Store en in Google Play)

7 PicsArt

Picsart is een van de bekendste applicaties als het op fotobewerking aankomt. Met deze app kun je jouw foto bijvoorbeeld omtoveren tot een tekening (in potlood, aquarel, gouache of pastelkrijt). Zet je creaties in een galerij, deel ze op sociale media en leer intussen andere kunstenaars kennen. (Verkrijgbaar in de App Store en in Google Play)

foto, bewerking, app, gratis, instagram
PicsArt

8 Pixlr

Pixlr is een complete app die over zo’n twee miljoen gratis effecten, randen en filters beschikt. Je kan er ook zelf montages mee maken en aanpassen. #gonuts (Verkrijgbaar in de App Store en in Google Play)

9 PhotoShake!

PhotoShake! is erg handig om montages te maken zonder veel tijdverlies. Schud even met je telefoon en de foto’s worden in willekeurige frames gestoken. (Verkrijgbaar in Google Play)

10 Snapseed

Snapseed maakt het mogelijk om standaardinstellingen uit te voeren naast de functie ‘automatische correctie’. Handig als je niet goed weet wat te doen om je foto te verbeteren. Mooi meegenomen: met Snapseed kun je verschillende foto’s tegelijkertijd bewerken zonder tijd te verliezen. (Verkrijgbaar in de App Store en in Google Play)

(Stagiaire Kiënta Martens, via ELLE Belgique)