10 gratis apps om foto’s te bewerken

Geüpdatet op 3 Oktober 2017 door ELLE België
10 gratis apps om foto’s te bewerken

fotoappscover

Vergeet even de filtertjes van Instagram, de wondere wereld van apps en fotografie heeft meer te bieden. Een photobomb verwijderen, rimpeltjes weggommen of je eigen filters creëren? Deze 10 applicaties zijn er op getraind.

Photoshop Express Editor: wie ‘foto’s bewerken’ zegt, zegt Photoshop. Deze versie voor je smartphone is beperkter dan het origineel, maar je kan er nog steeds de saturatie, expositie, het contrast en de helderheid zelf regelen. (Verkrijgbaar in de App Store en in Google Play)

Photo Editor - Fotolr: ideaal om al je selfies te bewerken want deze app is uitgerust met tools om je haar, je ogen en je huid te bewerken. Zeker downloaden dus als je die vlekjes in je gezicht eindelijk wilt uitwissen of ineens voor een hele facelift wilt gaan. (Verkrijgbaar in de App Store en in Google Play)

Photo Editor: de app die alles doet: de kleuren in je foto bewerken, de cadrage aanpassen, rode ogen verwijderen, effecten toevoegen, enz. Meer nog: afwerken kan met je eigen handtekening. (Verkrijgbaar in de App Store en in Google Play)

Van links naar rechts: Touchretouch – Real Cam LE – Pixlr-o-matic
Van links naar rechts: Touchretouch – Real Cam LE – Pixlr-o-matic

Real Cam LE: een applicatie die het toelaat om je foto’s te bewerken en te controleren terwijl je ze trekt met je smartphone. (Verkrijgbaar in de App Store)

Pixlr-o-matic: als je van de 20 filters van Instagram houdt, dan ben je zeker fan van Pixlr-o-matic: de app heeft er zo’n honderdtal. Bruikbare effecten verbeteren de fotokwaliteit en om geen tijd te verliezen is de app razendsnel. (Verkrijgbaar in de App Store en in Google Play)

Touchretouch : storende elementen in de foto? Met deze app kun je gemakkelijk dat gebouw uit het landschap wissen of die man van het strand schoppen. (Verkrijgbaar in de App Store en in Google Play)

PicsArt: een van de bekendste applicaties als het op fotobewerking aankomt. Met deze app kun je jouw foto bijvoorbeeld omtoveren tot een tekening (in potlood, aquarel, gouache of pastelkrijt). Zet je creaties in een galerij, deel ze op sociale media en leer intussen andere kunstenaars kennen. (Verkrijgbaar in de App Store en in Google Play)

PicsArt
PicsArt

Pixlr: een complete app die over zo’n 2 miljoen gratis effecten, randen en filters beschikt. Je kan er ook zelf montages mee maken en aanpassen. (Verkrijgbaar in de App Store en in Google Play)

PhotoShake!: handig om montages te maken zonder veel tijdverlies. Schud even met je telefoon en de foto’s worden in willekeurige frames gestoken. (Verkrijgbaar in Google Play)

Snapseed: deze app maakt het mogelijk om standaardinstellingen uit te voeren naast de functie ‘automatische correctie’. Handig als je niet goed weet wat te doen om je foto te verbeteren. Mooi meegenomen: met Snapseed kun je verschillende foto’s tegelijkertijd bewerken zonder tijd te verliezen. (Verkrijgbaar in de App Store en in Google Play)

(Stagiaire Kiënta Martens, via ELLE Belgique)