Top 5 après ski cocktails

Geüpdatet op 18 October 2017 door ELLE Snow Club
Top 5 après ski cocktails

cocktailss

Trotseer eindelijk die zwarte piste of verzacht lange winteravonden met deze 5 verwarmende cocktailrecepten -de rode kaken wijten we achteraf toch gewoon aan de kou.

blue

1. Flaming Blue Blazer

Ingrediënten: 

  • 15 cl whisky (Scotch)
  • 15 cl plat water
  • 2 theelepels poedersuiker
  • 1 citroen

Bereiding: 

1. Verwarm 2 grote koppen door ze 5 minuten lang gevuld te laten met kokend water. Giet de tassen nadien leeg.

2. Doe in de ene tas de Scotch, en in de andere kokend water. Flambeer de scotch.

3. Meng de brandende Scotch voorzichtig met het water.

4. Doof de vlam en verdeel de inhoud over de 2 tassen.

5. Voeg een theelepel poedersuiker aan elk glas en werk af met een schijfje citroen.

Bron

1/

grog

2. Grog Crillon

Ingrediënten:

  • suiker
  • een sneetje citroen
  • 3 cl donkere rum
  • 2 cl vanilleroom
  • 2 cl triple sec
  • kruidnagel

Bereiding: 

1. Meng de ingrediënten in een tumbler- glas

2. Voeg naar eigen smaak suiker toe

3. Leng het mengsel aan met warm water

4. Doorprik het citroenschijfje met de kruidnagel en plaats deze op de bodem van het glas.

Bron

2/

piment

3. Siam Sunrays

Ingrediënten: 

  • 4 cl wodka
  • 3 cl kokoslikeur
  • 1,5 cl rietsuikersiroop
  • 1 partje van een rode chilipeper
  • 1 stuk gember
  • 1 partje bergamot
  • 3 citroenschijfjes
  • 3 cl limoensap
  • bruisend water

Bereiding:

1. Meng alle ingrediënten in een shaker, behalve het spuitwater

2. Giet het mengsel in een glas en werk af met spuitwater.

Bron

3/

orange

4. Sunset Tea

Ingrediënten:

  • 20 cl thee
  • 1 cl donkere rum
  • 4 cl appelsienlikeur
  • 8 cl sinaasappelsap

Bereiding:

1. Bereid 20 cl thee

2.  Meng alle ingrediënten in een kookpot op een zacht vuurtje.

3. Giet alles in een glas, werk af met een schijfje appelsien doorprikt met 2 kruidnagels of een kaneelstokje.

bron

4/

brandy

5. The Backpacker

Ingrediënten: 

  • 30 ml brandy of cognac
  • 180 ml warm water
  • suiker
  • slagroom
  • koffiebonen

Bereiding: 

1.  Maak een suikerrandje aan het glas met het water en de suiker.

2. Meng de koffie en brandy

3. werk af met een toefje slagroom en een paar koffiebonen.

bron

(stagiaire Lien De Vriendt)