Top 10 meest originele bars in Brussel

Geüpdatet op 18 oktober 2017 door ELLE België
Top 10 meest originele bars in Brussel

barss

Niets tegen het traditionele pintje aan de toog, maar soms mag het wat origineler. Deze winter duiken we de meest absurde bars in, laten we ons opsluiten in gevangeniscellen, worden we getrakteerd op powernaps en nemen we deel aan een beerpong toernooi. Knotsgek en verrassend, breng eens een bezoek aan deze bars: 

1/

1. Alcatraz

alcatraz

Laat je een avond opsluiten in de griezelig realistische cellen van Alcatraz, een gloednieuwe bar in Molenbeek. Het decor is gebaseerd op de beruchte gelijknamige gevangenis in de Verenigde Staten, je wordt er op „Attentat” cocktails getrakteerd en de bediening gebeurt door bewakers. Een plek waar je je maar beter goed gedraagt…

Koolmijnenkaai 36, 1080 Molenbeek

2/

2. Le Chat Touille

chattouille

Kattenvrouwtjes en -mannen, attentie! Onze hoofdstad beschikt voortaan over haar eigen poezelige dranktempel, gebaseerd op de Japanse „Neko Café’s”. Die laatsten zijn enorm populair in het land van de rijzende zon: klanten hangen er aan de toog in het gezelschap van katten. Een doodeenvoudig concept, dat dierenvrienden wereldwijd bekoort. Leuk extraatje in Brussel: alle aanwezige dieren (uiteraard gevaccineerd) zijn beschikbaar voor adoptie.

Tasson-Snelstraat 11, 1060 Sint-Gillis

3/

3. Etiquette

etiquette

Zin om nieuwe wijnen te ontdekken, maar geen uitpuilende portefeuille voorhanden? Bij de selfservice wijnbar Etiquette krijg je een speciale betaalkaart waarmee je wijn en hoeveelheid (3cl, 6cl of 12cl) naar keuze kan selecteren. Het aanbod is ruim, het decor is uitnodigend en de prijzen heerlijk democratisch: daar drinken we op!

Emile de Mot laan 19, 1000 Brussel

4/

4. PAUZzzz

pauz

Je kan het zo gek niet bedenken: in deze siësta bar krijg je een deugddoend … dutje voorgeschoteld. Nood aan een powernap over de middag? Ga langs voor een sessie van 15 minuten en laat je volledig gaan in de dromerige sfeer van deze bar. Hoe werkt het? Eerst en vooral mag je een heerlijk paar pantoffels aan, vervolgens mag je in je eigen lounge gaan relaxen -al dan niet met extra’s als massage of lichttherapie. Wij zijn alvast nieuwsgierig naar de waterbedden van 40°C, de ideale manier om even je zorgen te vergeten…

Een dutje van 15 minuten kost je tussen 7 en 17 euro.

Belliardstraat 166, 1000 Brussel

5/

5. Hyperion

hyperion

Geek alert! In deze „e-sport” bar volg je internationale toernooien voor videospelletjes op groot scherm. Op zondag kan je er eveneens terecht voor old school gezelschapsspelen. De bar organiseert daarnaast themafeestjes, beer pong avonden en meer studentikoos leuks. Eentje voor de speelvogels!

Violetstraat 32, 1000 Brussel

6/

6. Green Labgreenlab

Gin liefhebbers moeten bij Green Lab zijn, een gespecialiseerde bar die meer dan 200 variëteiten aanbiedt. Elke cocktail wordt met liefde -en kruiden uit de lokale moestuin!- bereid.

Louisalaan 520, 1050 Elsene

7/

7. La Piola Libri

piola

In het hart van de Europese wijk brengt deze bar boekenwurmen en wijnliefhebbers bijeen. Je krijgt er enerzijds kookboeken, fictie, poëziebundels, reisspecials en ander literair leuks op je bord. Anderzijds kan je er genieten van een typische Italiaanse „aperitivo”: wie een drankje bestelt, mag zich gratis tegoed doen aan het heerlijke buffet.

Franklinstraat 66, 1000 Brussel

8/

8. Le Spirito

`

Een klassieker, maar daarom niet minder leuk. Deze discotheek, gevestigd in een oude kerk, lokt al jaren bezoekers omwille van haar leuke dansbeats en indrukwekkende architectuur. Een plek voor zoete zondes!

Stassartstraat 18, 1050 Elsene

9/

9. Balmoral Milk Bar

balmoral

Waan je in Grease en plof neer in één van de vintage booths van Balmoral. Milkshake, rolschaatsen, sixties deuntjes, Amerikaanse brownies,…: net als in de film!

Brugmanplein 21, 1050 Brussel

10/

10. L’Epaulé jeté

epaulé

Een bar, maar ook een wasserette, printshop, supermarkt en knutselatelier. Op donderdag krijg je er een mandje bio producten voorgeschoteld, op vrijdag staat er vis op het menu, op zaterdag kunnen kinderen er voor workshops terecht en zondag is brunchdag. Bezige bijtjes komen hier aan hun trekken…

Flageyplein 13, 1050 Elsene