
1. Pompoencakejes
Ingrediรซnten:
– 2 kop volkorenbloem voor gebak (tarwe, spelt…)
– 1 tl bakpoeder
– 1 tl pompoenkruiden
– 1/2 theelepel baking soda
– 1/2 theelepel zout
– 1 1/2 kop pompoen, goed gemixt
– 1 kop ahorn- of agavesiroop
– 1 tl vanille
– 1/2 kop amandelmelk
– Chocoladestukjes
– Verwarm de oven op 180ยฐC.
– Mix de eerste 5 ingrediรซnten in een grote kom.
– Meng de overige ingrediรซnten, behalve de chocoladestukjes, in een aparte kom.
– Voeg nu alles bij elkaar in de grote kom en meng het geheel goed.
– Giet de massa in vormpjes en bak 15-20 minuten.
2. Pompoen proteรฏne shake
Ingrediรซnten:
– 1 kop ongezoete amandelmelk
– 1/2 kop pompoen
– 1 tl pompoenkruiden
– 1 tl honing, ahorn- of agavesiroop
– 1 schepje proteรฏne poeder (naar keuze)
– 1 tl vanille
– 1 medium banaan
– 6 ijsblokjes
– Mix alles samen in de blender tot er geen stukjes meer overblijven.
– Voeg eventueel nog wat zoetstof toe, naar eigen smaak.
3. Pompoenijs
Ingrediรซnten:
– 4 grote of 6 kleine zeer rijpe bananen (bevroren)
– 1/2 kop pompoen
– optioneel: honing, agavesiroop, kaneel of chocoladestukjes
– Mix de bevroren bananen en pompoen samen in de blender, tot een gladde massa.
Voeg de optionele ingrediรซnten toe naar eigen smaak.
– Je kan het ijs onmiddellijk serveren als je houdt van een zachte textuur. Indien je een
stevigere textuur verkiest, zet je het ijs minstens 4 uur in de diepvries.
empoweredsustenance.com
4. Pompoenpannenkoeken
Ingrediรซnten:
– 1/2 kop pompoen
– 1/4 kop kokosmelk
– 2 eiwitten
– 1/2 tl vanille extract
– 1 tl pompoenkruiden
– 1/2 kop volkorenbloem
– 1/2 tl baking soda
– 1/2 tl stevia of andere zoetstof
– een snuifje zout
– Meng de kokosmelk, eiwitten en vanille extract samen in een kom.
– In een andere kom mix je de bloem, baking soda, zoetstof en zout.
– Voegde twee mengsels samen en roer goed om.
– Bak in een ingevette pan op een matig vuur ongeveer 2 minuten aan elke kant.
www.peanutbutterandpeppers.com
5. Pompoenballetjes
Ingrediรซnten:
– 1 kop ontpitte Medjoul dadels
– 1/4 kop pompoen
– 1 eetlepel honing of agavesiroop (optioneel)
– 2 eetlepels chia zaden
– 1/4 tl vanille extract
– 1 tl gemalen kaneel
– 1/4 tl gemalen gember
– Een snuitje zout
– 1 kop havermout
– 1/2 kop gehakte pecannoten
– 1/2 kop pompoenzaden (eventueel gehakt en/of geroosterd)
– 1/3 kop gehakte donkere chocolade
– Doe de dadels, pompoen, zoetstof, chia zaden, vanille extract, kaneel, gember en zout in de blender.
– Blend tot een dikke pasta. Het moet niet perfect glad zijn, enkel goed gemengd.
– Schep nu de inhoud van de blender in een grote kom en voeg daarbij de havermout, pecannoten, pompoenpitten en chocolade.
– Meng het geheel. Zet dit nu 30 minuten in de ijskast, zodat het gemakkelijker te verwerken is.
– Met vochtige handen rol je het mengsel tot balletjes.
– Ze zijn 1 week houdbaar in de ijskast, in een afgesloten doos, of wekenlang in de diepvries.
(Stagiaire Nele Sarens)




