FOOD. 3 ontbijtideeën voor drukke ochtenden

Geüpdatet op 23 oktober 2017 door Britt Valkenborghs
FOOD. 3 ontbijtideeën voor drukke ochtenden

drukkeGeen tijd om te ontbijten? Dat is geen excuus. Bovendien grijp je dan sneller naar ongezonde zoetigheden doorheen de dag en dat willen we het liefst vermijden. Hier zijn 3 ontbijtideeën om je dag gezond te starten. 

1. Avocado toast 

ontbijt
©Marcus Nilsson

Voor diegenen onder ons die eerder een hartig ontbijt verkiezen. Bovendien maak je dit gezonde ontbijt in een handomdraai. Wat toastbrood, sneedjes avocado, een snuifje zeezout en chilivlokken et voilà, klaar.

2. Smoothie to go

ontbijt
http://kristineskitchenblog.com

Toch geen tijd om 's ochtends iets klaar te maken? Maak de avond ervoor een lekkere smoothie, giet deze in een leeg glazen potje met deksel en bewaar in de koelkast. Zo heb je de volgende ochtend een lekkere én gezonde breakfast to go. Onze suggestie? Kies voor seizoensproducten. Een pompoen en appel smoothie bijvoorbeeld.

3. Ontbijtmuffin

ontbijt
http://eat-drink-love.com

Opnieuw een lekker ontbijt dat je best de avond voordien klaarmaakt, een omelet in een muffinvorm. Gebruik alle ingrediënten die je gebruikt voor een klassieke omelet (zoals tomaten, ui en spinazie) maar giet het beslag in je muffinvormpjes in plaats van in de pan. Bak een 20tal minuutjes in de oven en laat afkoelen. De volgende ochtend warm je ze heel even op in de microgolf en je bent klaar om te vertrekken.