Food. 3 zomerse en gezonde tussendoortjes

Geüpdatet op 22 februari 2018 door Britt Valkenborghs
Food. 3 zomerse en gezonde tussendoortjes

tussendoortjes
Je hebt zin in enkele zomerse tussendoortjes, maar liever zonder schuldgevoel? Met deze 3 zomerse snacks wordt je honger naar zoet gestild én ze zijn bovendien best goed voor je. 

snacks
Ellen Silverman

Chocolade pops
Dit is een perfect tussendoortje voor echte chocoladeliefhebbers. De chocolade pops hebben een lekkere volle chocoladesmaak, maar zijn toch gezonder dan je typische chocolade ijs Hoe maak je ze? Simpel:

Voor 6 pops:
3 ½ dl kokosmelk: bijvoorbeeld de kokosdrink van Alpro
75g ongezoet cacaopoeder
2 eetlepels honing
1 koffielepel vanille extract
Een snuifje zout

Mix alle ingrediënten goed samen en vul daarmee de ijsvormpjes. Steek de pops dan minstens 2 uur in de diepvriezer.

1/
snacks
Smoothie pops
Een lekkere variant voor de niet-chocolade liefhebber. Bovendien super gemakkelijk voor wie ’s ochtends al eens graag een zelfgemaakte smoothie maakt. Je kiest zelf de ingrediënten, maar hier is alvast een voorbeeld:

Voor 6 pops:
1 kopje bevroren aardbeien
1 kopje bevroren blauwe bessen
1 theelepel honing
1 kopjes kokosmelk

Stop alle ingrediënten in de blender en mix tot alle stukjes verdwenen zijn. Vul daarna de ijsvormpjes en steek in de diepvriezer.

2/
snacks
Bevroren kersen of druiven
Misschien wel het makkelijkste gezonde tussendoortje ooit: bevroren fruit, zoals kersen en druiven. Deze zorgen dat je zin in een ijskoud tussendoortje gestild wordt én ze zijn bovendien gezond. Om het jezelf extra gemakkelijk te maken ontpit je best het fruit alvorens je het in de vriezer steekt. De bevroren druiven of kersen geven het fruit een sorbet-achtige structuur en blijven bovendien lekker zoet.