5 gemakkelijke recepten voor een tuinfeest

Gepubliceerd op 14 Juli 2014 door ELLE België
5 gemakkelijke recepten voor een tuinfeest

 5 gemakkelijke recepten voor een tuinfeest - 1

De liefde van de man - en ook een beetje die van je vrienden - gaat door de maag. Wil je deze zomer uitpakken met een heuse diner party maar is de inspiratie zoek? Ben je geen keukenprinses die  een driegangenmenu op tafel kan toveren?  Geen nood, ook met eenvoudige recepten kan je je gasten verbazen. 

1/

1. Gegrilde aubergines met feta en verse koriander

aubergine recept

Ingrediënten
2 aubergines
50 ml. olijfolie
1 citroen
1 teentje knoflook, geperst
1/2 theel komijnpoeder
Peper en zout
100 gr. feta
Paar takjes verse koriander

Bereiding
1. Was de aubergine en snijd het bovenste gedeelte er af. Snijd de aubergine in horizontale plakken.
2. Meng de olijfolie met de rasp van de citroen, knoflook, komijn en peper en zout.
3. Bestrijk beide zijdes van de plakken met het mengsel en grill ze ongeveer 5 min aan beide kanten mooi bruin.
4. Leg ze op een bord en verkruimel de feta er over.
5. Hak de koriander grof en verdeel ook over de aubergines.
6. Serveer ze bij voorkeur lauwwarm, maar koud zijn ze ook lekker

2/

2. Groene lente risotto

groene risotto

Ingrediënten
1 eetlepen olijfolie
5 eetlepels boter
1 sjalot, fijngesnipperd
400 gr. risottorijst
2 dl. droge witte wijn
1 liter groentebouillon
500 gr. witte asperges
200 gr. sperziebonen
200 gr. peultjes
100 gr. doperwtjes
4 eetlepels geraspte parmezaanse kaas

Bereiding
1. Schil de asperges en kook ze gaar. Snij ze in schuine stukken
2. Maak de sperziebonen en de peultjes schoon en kook ze beiden gaar
3. Verhit de olie en een halve eetlepel boter in de pan en stoof de sjalot
4. Voeg de risotto rijst toe en roer met een houten lepel tot de korrels glanzen
5. Giet de wijn erbij en roer tot de wijn geabsorbeerd is
6. Voeg een flinke scheut bouillon toe en blijf ondertussen roeren zodat het vocht kan worden opgenomen door de rijst
7. Voeg opnieuw een scheut bouillon toe als de vorige geabsorbeerd is door de rijst. Herhaal dit tot de rijst gaar maar stevig is. Dit kan 20 minuten duren.
8. Voeg na 15 minuten in dit proces de asperges, peultjes, sperziebonen en doperwtjes toe en laat alles goed warmen
9. Roer op het einde de kaas en de rest van de boter door de risotto

3/

3. Avocado salade

avocado salade

Ingrediënten
50 gr. walnoten
2 avocado's
300 gr. rucola
100 gr. zongedroogde tomaten
limoensap
peper en zout

Bereiding
1. Snij de avocado's in partjes en besprenkel ze met limoensap
2. Snij de zongedroogde tomaten in reepjes
3. Meng de rucola met de avocado en de tomaten
4. Voeg de walnoten toe
5. Besprenkel met olijfolie en limoensap en werk af met wat peper en zout

4/

4. Tortillawraps met kip en geitenkaas

tortillas

Ingrediënten:
komijnpoeder
paprikapoeder
Vloeibare boter
4 kippenfilets
1 wortel
2 tomaten
1 rode paprika
1 krop Romeinse sla
8 tortillawraps
150 gr. zachte geitenkaas
1 rode ui

Bereiding
1. Meng het komijnpoeder met het paprikapoeder, de boter en een snuifje zout
2. Snij de kippenfilets in lange repen en bak de repen krokant in de gekruide boter
3. Rasp de wortel, snij de tomaten in kleine blokjes en de rode ui en paprika in fijne reepjes
4. Was en droog de sla
5. Verwarm de wraps voor 1 minuut in de microgolfoven
6. Smeer op elke wrap wat geitenkaas en leg er de kippenreepjes, de groenten en de sla op
7. Rol de wraps op

5/

5. Gegrilde zalm met citroen

zalm

Ingrediënten
4 x 200 gr. zalm, verse
2 limoenen
80 gr. citroenmarmelade
2 potjes natuuryoghurt
1/2 dl. lichte room
1 kl. witte wijnazijn
2 kl. gehakte verse munt
1 el gehakte verse bieslook
1 kl. gemberpoeder
peperen zout

Bereiding:
1. Maak de limoen schoon en snij ze in twee stukken
2. Hak de munt en de bieslook
3. Meng de marmelade met de wijnazijn en de gember
4. Kruid de zalmfilets met peper en zout en bestrijk ze aan beide kanten met de marmelade
5. Klop de yoghurt op met de room en de tuinkruiden en zet het koel weg
6. Rooster de zalmfilets in een grilpan voor 3-5 minuten aan elke kant
7. Leg er de limoenen een paar minuten bij
8. Serveer het met de yoghurtdressing

Smakelijk!

(Stagiaire Elisabeth Devue)