Win 10 waardebonnen van €30 voor Ostendaise – North Sea Food Fest

Gepubliceerd op 11 juni 2024 door ELLE Partner

Ostendaise North Sea Food Fest brengt opnieuw culinaire hoogstandjes naar de kust - en dat met zicht op zee én live DJ-sets.

Op 22 en 23 juni verandert het Zeeheldenplein in Oostende opnieuw in het culinaire hart van de Belgische kust. Ook dit jaar viert het de Noordzeevis als ster van het menu, maar speciaal voor deze feestelijke editie loten we ook nog eens tien waardebonnen van €30.

©NIck Decombel Fotografie

Het lekkerste visje van de Noordzee

Lokale chefs delen het fornuis op Ostendaise om de maritieme keuken tot leven te brengen. Daarbij toveren ze dagverse ingrediënten uit de Noordzee en traditionele Oostendse producten om tot unieke smaakcombinaties, van de klassieke garnaalkroket tot een spicy ceviche van zeebaars. Deze tiende editie zet het festival extra in op ondergewaardeerde vissoorten, gevangen door Belgische vissers. "Onze missie is om de bijvangst en minder bekende vissoorten een podium te geven. Vissen zoals hondshaai, rode poon en pieterman hebben zoveel meer in hun mars dan men denkt," vertelt een woordvoerder van North Sea Chefs. En die veelzijdige en vernieuwende Noordzeekeuken toont zich in het menu, met onder andere tartaar van schelvis, linzen met zeekraal en aguachile van langoustine.

Alle gerechten op het festival zijn zorgvuldig geselecteerd door niemand minder dan Gault & Millau, boegbeeld van culinaire excellentie. Zo is er Histoires d'O die met zijn beruchte gyoza’s als geen ander weet hoe te dineren au bord de mer. No-nonsense Roccia verweeft dan weer Italiaanse inspiratie met de Noordzee in zijn kabeljauw-algenpoeder pizza. Afsluiten doen we met enkele bijzonder deserts, zoals mojito-ijs of chocolade-taco’s met duindoornbes en zeewier.

Neem deel aan de wedstrijd!

Beantwoord deze vraag en wie weet ben jij wel een van de gelukkige winnaars.


Zaterdag 22/06/24 van 11u00 tot 21u00 en zondag 23/06/24 van 11u00 tot 19u00. Zeeheldenplein, 8400 Oostende. Gerechten kosten €8,00 per bordje. 

Dit artikel is opgesteld in nauwe samenwerking met Ostendaise - North Sea Food Fest.

Lees ook:

Dit zijn alle beste ijssalons in België opgedeeld per regio
Recept: pancakes met citroen en maanzaad met Anco-bloem
Ontdek The Leinster Hotel: een staaltje luxury lifestyle in Dublin