Ontdek The Leinster Hotel: een staaltje luxury lifestyle in Dublin

Geüpdatet op 28 mei 2024 door ELLE Partner
Ontdek The Leinster Hotel: een staaltje luxury lifestyle in Dublin

Op de rand van het levendige Merrion Square bevindt zich Dublin's nieuwste aanwinst in de hotellerie: The Leinster Hotel. Dit luxueuze lifestyle hotel biedt niet alleen een verbluffend verblijf, maar ook een gastronomische ervaring van wereldklasse met Jean-Georges at The Leinster, het eerste restaurant van de gerenommeerde chef Jean-Georges Vongerichten in Ierland.

Kunst in elk hoekje

Het ontwerp van The Leinster Hotel is een harmonieuze fusie van klassieke architectuur en Parijse boutique chic. Onder leiding van Dublin's ODAA en Henchion Reuter Architects, en interieurontwerpbureau ODonnell O'Neill Design, heeft het hotel een eigenzinnige en toch verfijnde stijl. Met gedurfde moderne patronen, tactiele materialen en indrukwekkende marmer, biedt het interieur zowel klassieke elegantie als hedendaagse flair.

Kunst speelt een centrale rol in The Leinster. De muren van de kamers zijn omgetoverd tot canvassen en de gangen tot galerijen, met prachtige werken van meer dan 80 kunstenaars uit Ierland en daarbuiten. Van Melissa O’Donnell tot Damien Hirst, de collectie van meer dan 300 originele stukken weerspiegelt de dynamische hedendaagse kunstscene van Ierland.

 

 

Het hotel beschikt over 55 speels chique kamers en suites, een luxe boutique gym en een thermal suite ervaring, ontworpen door de experts van POWER. Deze faciliteiten dragen bij aan een gevoel van welzijn en comfort, waardoor elke gast zich thuis voelt.

Culinaire charme

Chef Jean-Georges Vongerichten, bekend van zijn restaurants in steden als Londen, New York, Parijs en Kyoto, brengt zijn kenmerkende keuken nu naar Ierland. Met een prachtig uitzicht op het Georgische Dublin, biedt het restaurant een menu dat Ierse klassiekers combineert met frisse Franse en Zuidoost-Aziatische smaken. Denk aan gerechten zoals toast met ei, kaviaar en kruiden, en de decadente warme chocoladetaart met Tahitiaanse vanille-ijs. Jean-Georges werkt nauw samen met lokale Ierse leveranciers en zet zich in voor duurzaamheid, wat bijdraagt aan een bewuste en uitzonderlijke eetervaring.

Voor een avond vol sfeer en verfijning, kunnen gasten terecht in The Collins Club. Hier worden inventieve cocktails geserveerd door de hoofd-barman Milan Ormanovic, in een elegante setting met live muziek van de huispianist of DJ. Deze bar en supper club biedt een intieme ervaring die je niet snel zal vergeten.

 

Dublin's eerste luxe lifestyle hotel, The Leinster, biedt een frisse benadering van luxe, doordrenkt met authentieke Ierse gastvrijheid. Of je nu geniet van een diner bij Jean-Georges, een cocktail in The Collins Club, of ontspant in de luxe faciliteiten, The Leinster biedt een ervaring die zowel charmant als uitbundig is. De locatie in het hart van Dublin, omringd door beroemde kunstgalerijen en musea, maakt het een ideale uitvalsbasis voor het verkennen van de stad. 

Voor diegenen die Dublin bezoeken, biedt The Leinster seizoensgebonden aanbiedingen en pakketten die je niet mag missen. Ontdek meer over deze exclusieve deals.
Met de code Leinster10, krijg je 10% korting op je boeking bij The Leinster Hotel.

Dit artikel is geschreven in nauwe samenwerking met The Leinster Hotel.

Lees ook:

Designinnovatie tijdens de Milan Design Week 2024
Het restaurant van Domaine du Chant d'Éole behaalt een ster
Zo creëer je een peach make-uplook voor een zomerse glow