8 restaurants en bars in Cannes voor een zonovergoten luxetrip

Geüpdatet op 22 april 2024 door Lore Ginneberge
8 restaurants en bars in Cannes voor een zonovergoten luxetrip Lucia Cannes

Cannes staat synoniem voor glamour, stranden en restaurants. Of je nu flaneert langs La Croisette of de charmante Rue d'Antibes verkent, de culinaire scene is net zo veelzijdig als de stad zelf.

Of je nu geniet van een maaltijd met uitzicht op zee of dineert in een verborgen brasserie, Cannes biedt een rijke en gevarieerde eetervaring die perfect past bij haar luxueuze imago.

Lucia

Spring binnen bij het gloednieuwe Lucia in Cannes, een bruisende hotspot waar het altijd zomer lijkt, dankzij een menu dat baadt in de Mediterrane zon. De naam 'Lucia', synoniem voor licht, weerspiegelt perfect de vrolijke en lichte sfeer van deze plek. Hier proef je van chef Alessandro Pizza's meesterwerken, die de zon op je bord toveren met gerechten zoals sauteed shrimp & halloumi of de verfrissende tuna crudo à la Niçoise. Sla het dessert niet over, want de patisseriechef tovert klassiekers in een nieuw jasje uit haar mouw, denk pain perdu van Panettone of een citroentaartje met lokale citrusvruchten. Het interieur van Lucia is een feest van kleuren en patronen, geïnspireerd door de zonnige Mediterrane levensstijl - een instant mood booster.

Lucia Cannes
Lucia Cannes

Adres: La Croisette, Cannes

Salama

Bij Salama baadt de Côte d'Azur in rijke terracottatinten. Dit is dé plek waar je naartoe gaat voor die echte Marokkaanse smaakexplosies en blijft hangen voor de live beats en party vibes. Verstopt in de sfeervolle rue Florian, vind je in dit restaurant zowel traditionele als trendy elementen, met authentieke gerechten zoals de onweerstaanbare pastilla en kleurrijke tajines tot zoete Marokkaanse gebakjes. Tijdens het proeven neemt de muziek je mee op een onvergetelijke avond.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door SALAMA CANNES ﺵ (@salama_cannes)

Adres: 10 rue Florian, Cannes

Anna

Stap binnen bij Anna en laat je meeslepen naar de Griekse zon, maar dan midden op de prestigieuze Boulevard de la Croisette in Cannes. Elk gerecht bereid door Chef Yiannis Kioroglou vangt zonnestralen en nodigt uit om te delen. Verwacht je aan Griekse klassiekers met een twist, om te delen in een chic decor geïnspireerd door de Egeïsche kust. Of je nu komt voor de gegrilde octopus of de authentieke Choriatiki, Anna belooft een feest van smaken. Sluit af met een ouzo-cocktail aan de bar, waar de Griekse gezelligheid net zo bruisend is als het nachtleven in Cannes.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door ANNA CANNES (@annacannes.restaurant)

Adres: 63 boulevard de La Croisette, Cannes

Riviera

In Riviera, gelegen in het prestigieuze Carlton Hotel in Cannes, kun je elke dag terecht voor een culinaire ervaring met een seizoensgebonden Mediterrane touch. De chef's table biedt een unieke kijk in de open keuken, terwijl je op het terras van een schitterend uitzicht geniet op de Croisette en de zee. Maar de echte ster van de show is de zondagse brunch, een belevenis die elke week een nieuw thema en een overvloed aan delicatessen biedt, allemaal in een elegante ambiance met live muziek. Chef Laurent Bunel en zijn team zetten er van 's ochtends tot 's avonds hun beste beentje voor om je te verrassen met de meest verse en seizoensgebonden ingrediënten.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Carlton Cannes (@carltoncannes)

Adres: 58 boulevard de la Croisette, Cannes

Restaurant Villa

Nood aan een kleine detox tijdens je trip? Geniet van gezonde gerechten bij Restaurant Villa, onderdeel van Hotel en Spa Belle Plage. Op het zonovergoten terras met palmbomen drink je groene sapjes met spirulina, gevolgd door een gezonde omelet met spinazie, een frisse ceviche of lactosevrije burrata met tomaat. Om de ervaring compleet te maken, kan je een deugddoende deep tissue massage boeken of een gezichtsbehandeling (met producten van Augustinus Bader!) in de prachtige wellness.

Adres: 2, rue Brougham, Cannes

Bobo Bistro

Bobo Bistro is de plek waar locals en bezoekers van alle generaties samenkomen om het glas te heffen en te genieten van een seizoensgebonden keuken. Op een steenworp van de Croisette en rue d'Antibes, voelt dit restaurant met z'n mix van design en vintage deco als thuiskomen. De relaxte sfeer en de borden vol verse, lokale en biologische ingrediënten, maken het een favoriet bij iedereen die zoekt naar een gezellige lunch of diner.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Bobobistro (@bobobistro)

Adres:  21 Rue du Commandant Andre, Cannes

UVA

Bij UVA, gelegen nabij de Marché Gambetta, ontdek je de essentie van Zuid-Frankrijk: lokale lekkernijen en natuurwijnen in een gastvrije setting. Met een indrukwekkende wijnlijst van meer dan 400 opties kun je hier genieten van een zorgvuldig geselecteerde fles, terwijl je proeft van Provençaalse specialiteiten. Dit restaurant, gerund door een trio vrienden, biedt dagelijks wisselende gerechten met verse marktingrediënten aan, verwerkt in verrassende creaties als Karaage gevogelte of lotte met curry en kokos. Eindig je culinaire reis met een donkere chocoladefondant of een genereuze portie brioche perdue, perfect om te delen. UVA is een ode aan de plaatselijke keuken, waar elke maaltijd een moment van samen genieten is.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door UVA (@uva_cannes)

Adres: 13 Boulevard de la République, Cannes

Le Caveau 30

Een authentieke Franse bistro in Cannes? Dan moet je naar Le Caveau 30. Dit sfeervolle restaurant, met een adembenemend uitzicht op zee, staat bekend om zijn vis- en schaaldierbereidingen. Hier vind je nog een menu vol kraakverse ingrediënten tegen een eerlijke prijs, waar de pure, ongecompliceerde keuken centraal staat. Kies voor een lunchformule of laat je verleiden door gerechten als de klassieke Crevettes cocktail, heerlijke Moules Marinière, of de verfijnde Saumon mariné. Le Caveau 30 is een geliefde plek onder zowel locals als bezoekers, niet in het minst om de warme ambiance en attente service.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Cannestagrams (@cannestagrams)

Adres: 45 rue Félix Faure, Cannes