Kinine, ongezien doeltreffend tegen haaruitval

Geüpdatet op 6 mei 2024 door ELLE Partner
Kinine, ongezien doeltreffend tegen haaruitval ©Klorane

Gedaan met onstuitbare haaruitval! Kinine is een medicinale plant die de haarlengtes verstevigt en de haargroei stimuleert. Ideaal dus om je haar in slechts enkele maanden tijd te versterken.

KININE, VAN MIDDEL TEGEN KOORTS TOT HELD IN DE STRIJD TEGEN HAARVERLIES

Rode kina groeit op de hellingen van het Andesgebergte, waar het al sinds mensenheugenis bekend staat als een koortswerend medicijn. Daarnaast werd kinabast er gebruikt als tonicum en versterkend middel. In de jaren zeventig wekte deze "tonic" de interesse van Klorane op, dat gaandeweg ontdekte hoe fenomenaal deze plant echt is. De unieke combinatie van alkaloïden en proanthocyaninen bleek een ongeëvenaard effect te hebben op de groeifase van het haar. En het resultaat liegt er niet om: meer dan een halve eeuw nadat kinine voor het eerst werd toegepast in Klorane haarproducten, vormt het ingrediënt nog steeds de basis van Europa's toonaangevende gamma tegen haaruitval. Weliswaar wordt het nu gecombineerd met Mangaan en BIO Edelweiss uit de Zwitserse Alpen, voor een optimale werking gedurende de hele haarcyclus. De kinine in de Klorane-producten is een gepatenteerde werkzame stof die voortkomt uit het verzamelen en concentreren van kinabast. Dankzij dat patent heeft de molecule een unieke en superieure kwaliteit. Die norm streeft Klorane trouwens in zijn hele productcircuit na, van de plantenteelt tot de samenstelling van de producten tegen haaruitval.

"Kinine geeft de haarfollikels een boost en de verbetert de verankering van het haar, wat de haaruitval vertraagt", legt de plantkundige Alexandre Panel uit.

DE ROUTINE TEGEN HAARUITVAL MET KININE & BIOLOGISCHE EDELWEISS, VAN DE LABORATOIRES KLORANE

Met een combinatie van plantaardige ingrediënten en wetenschap geeft deze routine futloos haar nieuwe kracht. Dit komt dankzij het unieke complex van Kinine + BIO-Edelweiss.

Serum met Kinine & Bio-edelweiss:

Serum met Kinine & Bio-edelweiss

Een natuurconcentraat dat het haar versterkt, haaruitval vertraagt en de groei stimuleert.

  • Kinine werkt in op de hoofdhuid en gaat zo haaruitval tegen. Het serum zit barstensvol voedingsstoffen (vitamines B en mangaan), versterkt het haar en herstelt de haarvezels. Door de combinatie van kinine en biologische edelweiss krijgt de haargroei een flinke boost.
  • Het product heeft onmiddellijk effect* en het is aangetoond dat het doeltreffend is tegen haaruitval: met +3.000 haren na één maand.
  • Gedurende drie maanden twee tot drie keer per week verstuiven over het hoofd, lok per lok.

Shampoo met Kinine & BIO-Edelweiss:

Shampoo met Kinine & BIO-Edelweiss
©Klorane

De Shampoo met Kinine & BIO-Edelweiss is een ware energiekuur voor het haar en geeft vermoeide lokken hun kracht en vitaliteit terug.

  • Reinigt: de biologisch afbreekbare reinigende basis zonder gesulfateerde tensio-actieve stoffen wast mild en activeert de hoofdhuid.
  • Versterkt: bij het inmasseren geeft het Kinine-extract in combinatie met een vitamine B-complex en het biologische Edelweissextract vermoeid haar nieuwe stevigheid en veerkracht.
  • Om afzonderlijk als aanvulling op een behandeling tegen haaruitval te gebruiken.

Je kunt deze routine aanvullen met de bijhorende conditioner en het versterkende voedingssupplement KERATINCAPS HAAR & NAGELS.

*Gemiddelde fototrichogramresultaten bij 45 proefpersonen met reactieve haaruitval, drie toepassingen per week gedurende één maand.

Heb je last van haarverlies?

ONTDEK IN SLECHTS ENKELE KLIKS DE ROUTINE DIE HET BESTE BIJ JE PAST!

Dit artikel is geschreven in nauwe samenwerking met Klorane.

LEES OOK:

Win een VIP-belevenis tijdens de ELLE Fashion Show in Knokke-Heist

Recept: pancakes met citroen en maanzaad met Anco-Bloem

De rok die je in 2010 droeg zien we deze zomer terug