8 budgetvriendelijke restaurants in Antwerpen waar je betaalbaar kunt eten

Geüpdatet op 29 augustus 2023 door Daphne Dorgelo
8 budgetvriendelijke restaurants in Antwerpen waar je betaalbaar kunt eten

Van Grieks tot Aziatisch: op zoek bent naar goedkope restaurants in Antwerpen waar je betaalbaar kunt eten? Deze adressen zijn een must.

De stad Antwerpen heeft een aantal grote spelers op food-vlak, maar het herbergt ook talloze kleine, knusse eetgelegenheden waar je authentieke smaken kunt proeven zonder toeristische prijskaartjes. Speciaal voor deze lijst met betaalbare restaurants in Antwerpen gebruikte ik niet alleen mijn eigen go to plekken, maar ook schakelde ik mijn Antwerpse vrienden in om hun beste aanbevelingen door te geven. Na uitgebreid testen, natrekken en vergelijken, vind je ze hieronder. Meer local vind je het niet! Komen ze:

1. De Griekse Taverne

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Griekse Taverne (@grieksetaverne)

In het bruisende centrum van Antwerpen ligt een rustgevende oase die bekend staat als de Griekse Taverne. Het restaurant is gevestigd in het Grieks Huis en biedt een eenvoudige, maar verrukkelijke ervaring met typisch Griekse gerechten. Verwacht hier geen opsmuk of standaard menu's, maar een authentieke Griekse culinaire reis. Van perfect gegrilde sardines en smaakvolle steaks tot pittige worstjes en sappige gamba's, elke hap is smaakvol. De verse slaatjes met feta, pepers en olijven zijn eveneens een feest voor de smaakpapillen. Voor een groot (!) bord met vier spiesen kipsouflaki, Griekse pasta en een aardappel, betaal je €20,50. En om de ervaring compleet te maken, zijn er enkele Griekse wijnen op de kaart. Of je nu met je date komt, met vrienden of met familie, dit is de ideale plek om te genieten van een heerlijke, betaalbare Griekse maaltijd.

Vlasmarkt 28, 2000 Antwerpen

2. Falafel King

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Falafel King👑🧆 (@falafelkingg)

In het hart van Borgerhout, vind je Falafel King. Je wordt er verwelkomd in een gezellig kader met heerlijke Midden-Oosterse gerechten. Het restaurant staat bekend om zijn specialiteit: falafel, maar ook andere smakelijke delicatessen worden hier vers bereid. Alles, van de tahini en hummus tot de falafel en het brood, wordt zelfgemaakt om de authentieke smaken te garanderen. De menukaart biedt een scala aan Midden-Oosterse klassiekers, van romige hummus tot heerlijke flatbreads. Voor een broodje, salade en een drankje naar keuze leg je €10 neer, voor een falafelschotel €9. Ter plaatse eten is een optie, maar afhalen is hier de focus. Dus als je onderweg bent en zin hebt in een smaakvolle hap, is Falafel King de perfecte stop voor een snelle en snelle, lekkere en betaalbare maaltijd.

Hogeweg 2, 2140 Antwerpen

3. Nora’s Kitchen

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Nora’s Kitchen (@noraskitchen.eu)

Libanees eten heeft de harten van foodies over de hele wereld veroverd, en Nora's Kitchen in de Nationalestraat biedt een nieuwe plek om deze populaire keuken te verkennen. De zaak wordt gekenmerkt door een opvallende inrichting en een uitnodigend interieur. Bij Nora's Kitchen draait het om vers en snel eten, met alle klassiekers van de Libanese keuken, zoals smeuïge hummus en luchtig flatbread (die ze op een traditionele hete plaat maken!). Ook hier kun je afhalen, maar er zijn tevens enkele zitplaatsen beschikbaar om je wrap of salade (rond de €10) op te eten.

Nationalestraat 21, 2000 Antwerpen

4. Banh Mi

Banh Mi, het populaire Vietnamees belegde broodje (€11,50), heeft zijn weg gevonden naar Antwerpen. In Banh Mi Antwerp ervaar je een unieke smaakexplosie dankzij de combinatie van Franse en Vietnamese ingrediënten. Alles is vers en huisgemaakt, van de heerlijke paté tot de romige mayonaise. Dit restaurant biedt een authentieke Vietnamese culinaire ervaring die je niet zal teleurstellen met zijn unieke mix van smaken en texturen.

Korte Koepoortstraat 8, 2000 Antwerpen

5. Tota Empanada

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door TOTA️ (@totaempanadas)

Een Argentijnse familie heeft Tota Empanada opgericht om hun liefde voor de authentieke smaak van zelfgemaakte empanadas te delen. Empanadas zijn gevulde deegwaren die gebakken of gefrituurd worden en verschillende heerlijke vullingen kunnen hebben, zoals kip, rundvlees, zoete aardappel, pompoen, maïs en linzen. Bij Tota Empanada kun je genieten van uitstekende empanadas bereid volgens traditionele Argentijnse recepten. Elke hap van het deegpakketje doet je even denken dat je in Argentinië bent. Voor je medium honger ben je genoeg met vier empanada's, die je er kunt bestellen voor in totaal €18.

Hoogstraat 24, 2000 Antwerpen

6. Knees to Chin

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Knees to chin (@kneestochin)

Op zoek naar spring rolls? Zoek niet verder dan Knees to Chin. Deze rijstpapierrollen zijn lactosevrij en zeer laag in gluten, en de recepten variëren afhankelijk van seizoensgebonden producten. Voor een spring roll betaal je €4,30, maar we raden zeker aan om er meerdere te nemen indien je trek hebt. Het restaurant biedt een mix van smaken uit Azië en lokale smaken, en het team van koks is afkomstig uit verschillende regio's in Vietnam. De culinaire kennis van hun regio's en de eigen street food-cultuur geven elk gerecht een uniek karakter.

Kammenstraat 29, 2000 Antwerpen

7. Matterhorn

Matterhorn is een populair concept met een van de gezelligste terrassen van het stadscentrum en het florerende Zuid van Antwerpen. Naast een uitgebreide drankenkaart biedt het restaurant diverse tapas en eigentijdse klassiekers op het menu. Voor zo'n groot bord vol-au-vent betaal je er €22. Maar is dat niet helemaal je ding, dan zijn er nog genoeg andere soorten gerechten. Oftewel: hier is voor iedereen wel iets te vinden. Tot slot willen we nog maar even meegeven: naast lekker eten kun je hier op donderdag, vrijdag en zaterdag ook terecht voor drankjes en muziek van dj's.

Huidevettersstraat 58, 2000 Antwerpen

8. Ni Shifu

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Joke De Coninck (@deconinckjoke)

Als je het hebt over prijs-kwaliteit verhouding, dan moet je zeker een bezoek brengen aan Ni Shifu Sichuan Cuisine & Fondue restaurant, gelegen in de buurt van het Centraal Station van Antwerpen. Chef Ni Shifu staat bekend om zijn uitzonderlijke kookkunsten die op gelijke hoogte staan met die van topchef-koks van China. De authentieke Sichuan-keuken staat bekend om zijn krachtige smaken, met name de scherpte en pittigheid die voortkomen uit het overvloedige gebruik van knoflook en chilipepers, evenals de unieke smaak van de Sichuan-peper. Voor een grote portie gebakken rijst met kip betaal je €13,50. Dat, in combinatie met de ongedwongen sfeer in het restaurant en de gastvrije restauranthouders, zorgt ervoor dat we durven te wedden dat je hier héél snel weer terug bent.

Breydelstraat 8, 2018 Antwerpen

Prijzen kunnen variëren, dus het is altijd raadzaam om vooraf te controleren of het restaurant nog steeds aanbiedt wat in dit artikel wordt beschreven, en of het strookt met jouw definitie van betaalbare restaurants.