Getest & goedgekeurd: Crisp, de supermarktapp die het anders doet

Gepubliceerd op 9 augustus 2023 door ELLE Partner
Getest & goedgekeurd: Crisp, de supermarktapp die het anders doet

Ons favoriete seizoen is in volle gang. En dan dromen we niet alleen over de hoge temperaturen, maar ook over de heerlijke seizoensproducten die tijdens de zomer verkrijgbaar zijn. In juli ging het mosselseizoen van start, maar ook groenten en fruit als aardbeien en courgettes zijn momenteel op hun best. En bij ELLE Eten plukken we hier graag de vruchten van.

Ook onze smaakpapillen verdienen dat vakantiegevoel. En die zijn extra blij met de komst van Crisp naar ons land: de supermarktapp waarmee je de lekkerste seizoensgebonden producten van dichtbij rechtstreeks bij je thuis laat leveren.

Het principe is eenvoudig: selecteer je boodschappen in de app, kies een bezorgmoment dat jou uitkomt en klaar. Je hoeft verder niets te doen, terwijl achter de schermen alles voor jou wordt geregeld. En dat bespaart je een hoop tijd. Heb je bovendien een inspiratiedip of last van keuzestress? Dan kan je voor een van de seizoensgebonden recepten kiezen waarbij alle ingrediënten met één klik op de knop aan je mandje worden toegevoegd. Gemakkelijk, lokaal en bovenal: vers. Crisp heeft alles wat we van een supermarktapp zouden willen en meer. Wij zijn alvast fan!

Shop de Crisp-favorieten van de redactie

Van sappig, zongerijpt fruit tot bereidingen boordevol smaak: dit bestelt de redactie op Crisp.

1. Açaì van Holy Berry

De perfecte start van een mooie zomerdag bestaat uit een lekker, verfrissend én gezond ontbijt. Dat regelen we snel en gemakkelijk met de bevroren açaì-bessen van Holy Berry uit Gent. Mix deze samen met een banaan, een handjevol bevroren frambozen en wat pindakaas in de blender en je tovert in een handomdraai een lekker fris ontbijt op tafel.

Açaì van Holy Berry 

2. Aardbeien van Koen Apers

Als topping voor onze açaì-bowl of als gezond tussendoortje: tijdens de zomer verdienen aardbeien een vast plaatsje in onze frigo. En dan liefst aardbeien uit Hoogstraten, zoals die van Koen Apers. Hier kweken ze immers wereldberoemde aardbeien die met hun volle smaak ook ver buiten België naam maakten.

 Aardbeien van Koen Apers3. Kleurrijke tomatenmix van Stoffels

Tijdens de zomer is een van de meest populaire lunches op de redactie ongetwijfeld burrata met tomaten en rucola. Deze lunch flans je snel in elkaar en smaakt elke keer weer. De tomatenmix van Stoffels zorgt voor wat kleur op ons bord en is de echte smaakmaker van dit gerecht. Deze tomatenkweker uit Rijkevorsel oogst tomaten pas op bestelling, waardoor ze de tijd krijgen om volledig te rijpen aan de plant. Nog wat pijnboompitjes en pesto erbij en smullen maar! 

4. Pesto klassiek 

Heerlijk bij onze burrata-tomaatsalade of met pasta: de pesto klassiek van Crisp Vers Bereid. De kwaliteitsvolle ingrediënten maken van deze publiekslieveling een echte smaakbom. Het beste van al? De pesto is vrij van kunstmatige toevoegingen, in tegenstelling tot wat je vaak op reguliere supermarktschappen aantreft. En dat proef je! 

Pesto klassiek 5. Kruiden van Herbio

Verse kruiden maken vaak het verschil: wat basilicumblaadjes bij onze burrata, koriander bij onze curry of peterselie bij onze garnaalkroketjes: once you go fresh, you never go back.
Kruidenkwekerij Herbio teelt kruiden in potjes, die zo lekker lang vers blijven. Hierbij maken ze bovendien geen gebruik van chemicaliën of pesticiden waardoor je er zonder zorgen van kan genieten. 

Kruiden van Herbio

6. Gazpacho van JusRé

Een van onze favoriete zomerse lifehacks? Zorg ervoor dat je altijd wat gazpacho koud hebt staan. Het perfecte voorgerecht of gezond tussendoortje. De Gazpacho van JusRé mag dan wel volgens een traditioneel, mediterraans recept worden bereid, hij komt uit Beernem en is daarmee ook lekker Belgisch. Het bedrijf maakt daarenboven gebruik van de fameuze ‘cold-press’ techniek waardoor het lichaam de vitamines, mineralen en antioxidanten makkelijker kan opnemen. 

Gazpacho van JusRé

7. Citroen meringuetaart van Les Tartes de Françoise

Dankzij Crisp wordt onze favoriete taart nu ook aan huis geleverd (en daar zijn we hen eeuwig dankbaar voor). Wat begon in de keuken van de Brusselse Françoise, groeide al snel uit tot een taartenimperium over heel België. De kaastaart met speculaas, de chocoladetaart maar vooral de citroen meringuetaart veroverden onze harten en vormen het go-to dessert om verjaardagen op de redactie te vieren.

Citroen meringuetaart van Les Tartes de Françoise

8. Mosselen van Neeltje Jans

Al lang vóór de start van de zomer kijken we reikhalzend uit naar het mosselseizoen. En zoals het echte mosselsnobs betaamt, willen we enkel de échte Zeeuwse variant. Bij Crisp bestellen ze mosselen van viskwekerij Neeltje Jans uit Zeeland, deze staat al sinds 1912 bekend om haar mosselen van topkwaliteit. De mosselen komen grotendeels uit hangcultuur waardoor ze lekker veel vlees bevatten én weinig zand: genieten met een grote G.

Mosselen van Neeltje Jans

Wil je graag dezelfde smaken ervaren? Krijg nu €15 korting op je eerste bestelling en proef het zelf! Ga naar crisp.app en claim je korting. 

Dit artikel werd opgesteld in nauwe samenwerking met Crisp.

Lees ook:
Hier eet je de beste oesters in Brussel
Wedstrijd: 6 zomerpakketten te winnen van Mangaroca Batida de Côco
5 Martini-drankjes voor de zomer