Sooner, onze favoriete films van de zomer

Gepubliceerd op 17 juli 2023 door ELLE Partner
Sooner, onze favoriete films van de zomer

Streamingplatform Sooner is ontwikkeld door en voor moviefreaks. Zijn uitgebreide filmcatalogus wordt elke week aangevuld en verrijkt en speelt in op al onze interesses en voorkeuren. Zo weet Sooner ons keer op keer intense emoties te schenken. We vinden er zowel de recentste cinemafilms als Belgische en Europese klassiekers, bekroonde prijsbeestjes en onvermoede parels, van komedies over horrorfilms tot kortfilms en documentaires.

Sooner, kies je eigen films!

Net zoals elke maand, brengt het Sooner-abonnement ook in juli heel wat nieuwigheden mee. Het belooft dan ook een filmrijke zomer te worden. Zo kunnen we er vanaf deze week Todd Stephens' pakkende en fonkelende queer drama "Swan Song" bekijken, maar ook het romantische kostuumdrama van Aurélia Georges "La Place d'une Autre", de grappige en warme sociale cinema van Ken Loach en andere grote films die de voorbije jaren de cinema mee hebben bepaald. Om in de sfeer te komen, heeft de redactie van elle.be vijf films geselecteerd die je absoluut moet zien. Ze zijn nu al beschikbaar op VOD en Sooner. Kies je eigen films!

De favorietjes van de redactie:

Blue Jasmine

Wanneer haar leven in puin valt en haar huwelijk met Hal, een succesvolle zakenman, op de klippen loopt, laat Jasmine het geraffineerde New York voor wat het is. Ze verhuist naar San Francisco, naar de eenvoudige flat van haar zus Ginger. Daar wil ze haar leven weer op de rails krijgen.

He’s My Brother

Wat betekent het om je eigen leven op te offeren voor van een ander? De dertigjarige Peter is geboren zonder het vermogen om te zien, te horen of te praten. Al van jongs af aan helpt en begeleidt zijn zusje Christine hem en ondersteunt ze hun ouders. He's My Brother is een film van Peters zus zelf, Christine Hanberg. Het is een ontroerende documentaire over waardigheid, de liefde van familie en de onafhankelijkheid van het leven.

Swan Song

Pat Pitsenbarger is een flamboyante gepensioneerde kapper uit Ohio. Op een dag verneemt hij dat het de laatste wens van een voormalige klant was dat hij haar kapsel zou verzorgen voor haar begrafenis. Hij onderneemt een reis om al het nodige materiaal voor deze taak te verzamelen en zal zo moeten afrekenen met de  spoken uit zijn verleden ... Een verrassende dramedy.

La Place d’une Autre

Om aan haar miserabele bestaan te ontsnappen, wordt Nélie in 1914 verpleegster, waarna ze naar het front wordt gestuurd. Op een dag neemt ze de identiteit aan van Rose, een jonge vrouw die voor haar ogen is gestorven en wie een mooie toekomst te wachten stond. Nélie trekt in haar plaats naar een rijke weduwe, Éléonore, en wordt haar voorlezeres. Haar leugen werkt beter dan ze had kunnen hopen.

Jimmy’s Hall

Na tien jaar ballingschap keert Jimmy Gralton naar huis terug. Hij wordt gevraagd om de "Hall" te heropenen, een voormalige ontmoetingsplaats waar werd gedanst, gestudeerd en gedebatteerd. Het wordt meteen een daverend succes. Maar Jimmy's toenemende invloed en zijn vooruitstrevende ideeën vallen niet bij iedereen in het dorp in de smaak.

Om ons te helpen om deze zomer naar hartenlust films te bekijken, biedt Sooner de ELLE-lezeressen een korting aan van € 30 op het Essential Jaarabonnement (€ 49,99 in plaats van € 79,99 voor twaalf maanden) met de code SOONERELLE. Een aanbieding die je niet mag missen!

Sooner is verkrijgbaar op androidtv, Chromecast, Apple AirPlay, AppStore en GooglePlay en dit vanaf € 7,99/maand.

Dit artikel werd geschreven in nauwe samenwerking met Sooner.

Lees ook :

Zo draag je de basic witte top à la Kate Moss

Milkywaysblueyes neemt je mee naar het MARTINI Gala in Milaan

Amazon België houdt eerste Prime Day – shop onze selectie Prime Deals voor op reis