Zo draag je de basic witte top à la Kate Moss

Geüpdatet op 3 juli 2023 door Sam Vandenbosch
Zo draag je de basic witte top à la Kate Moss Bron: Launchmetrics Spotlight

De iconische basic witte top en straight leg pants look van Kate Moss wordt deze zomer populairder dan ooit.

Iconisch supermodel Kate Moss heeft al decennialang een voet in de mode-industrie. Als toonbeeld voor moeiteloze elegantie hebben de stijlkeuzes van de Britse talloze trends beïnvloed. En nu ook deze: de basic witte top en straight-leg broek, inclusief haar kenmerkende bohemien of rock-'n-roll sausje erover. Moss weet steeds looks te creëren die even toegankelijk als ambitieus zijn, wat haar al snel tot stijlicoon wist te bombarderen.

Rock 'n roll chick 4 ever

Haar talent om high-end designer stukken te combineren met meer alledaagse items of zelfs vintage vondsten, zorgt steeds voor een eclectische, onverwachte look. Of ze nu een vintage leren jasje draagt met een vloeiende bohemien jurk of een eenvoudig T-shirt en jeans, contrast is key. Kies dus gerust voor een oversized tailored pants of losse jeans van de highstreet, maar combineer die bijvoorbeeld met een statement Diesel-top of afgedragen bomberjack, om dat vleugje rock 'n roll in je look te introduceren.

Back to the basics met Kate Moss

Nog een esthetiek waardoor Moss' aanwezigheid tot vandaag in de mode-industrie te voelen is, is haar liefde voor eenvoud. Ze kiest vaak voor minimalistische silhouetten en neutrale kleurenpaletten. Die ingetogen elegantie zorgt ervoor dat minder vaak écht meer is. Ook wat betreft make-up kiest Moss steeds voor een natuurlijke, onopgemaakte look die haar unieke kenmerken benadrukt. Ga deze zomer dus voor minimale make-up, en focus op een stralende huid, subtiel gedefinieerde ogen en een nude lippenstift. Eenvoud siert!

Zeg het met een accessoire

Toch spelen accessoires vaak een cruciale rol in Kates schijnbaar eenvoudige looks. Zo kiest ze vaak voor stukken met een vleugje edge of bohemien flair om haar persoonlijkheid extra in de verf te zetten. Denk aan een diamanten ketting, een tas met franjes, een quirky hoedje of... tuk je losse witte T-shirt nonchalant weg in je statement low-waist riem.