Laat je niet verblinden: Zeeman komt met designer zonnebrillen voor 25 euro

Gepubliceerd op 22 mei 2023 door ELLE Partner
Laat je niet verblinden: Zeeman komt met designer zonnebrillen voor 25 euro

Toegegeven, als ik denk aan zonnebrillen, dan denk ik niet meteen aan Zeeman. Maar deze keer hebben ze de regels van het spel veranderd en lieten ze mij, en waarschijnlijk de hele modewereld, versteld staan. Zeeman heeft namelijk bekendgemaakt dat we vanaf 24 mei 2023 trendy zonnebrillen van de beste designerkwaliteit kunnen scoren tegen een beduidend lagere prijs.

Zeeman doet het dus maar weer. Na de grote hypesensatie rond de exclusieve Zeeman designersneakers, waarbij ze Zeeman-sneakers creëerden voor slechts €12,99, maar die qua merkidentiteit niet onderdeden aan die van luxemerken, komen ze nu met een felbegeerde zonnebrillencollectie. En wat voor een! De winkelketen heeft samengewerkt met een gerenommeerde brildesigner, ingekocht bij een bekende fabriek en de tussenliggende schakels geëlimineerd om premium kwaliteit te leveren voor slechts € 24,99 of € 49,99. Dit bewijst maar weer: laat je niet verblinden door het idee dat je de bank moet breken voor een kwalitatieve designerzonnebril.

Als ELLE redacteur moet ik bekennen dat die verblinding soms voor mij opgaat. Geïnteresseerd in mode als ik ben, shop ik regelmatig en zie ik zoveel geweldige zonnebrillen voor honderden euro’s voorbijkomen. Ik ga er dan blind vanuit dat het ook wel goed zit met de kwaliteit. Maar is dat eigenlijk wel zo? Betaal ik ook echt voor kwaliteit? En moest dit het geval zijn - want laten we daar nu maar even vanuit gaan - betaal ik dan eigenlijk niet vooralsnog teveel? Zeeman vroeg zich dit gelukkig eerder af. En net daarom namen ze als het ware zelf de proef op de som, door het hele proces zelf uit te voeren. Wat blijkt? Als je alles eenvoudig houdt, hoeft een design zonnebril van premium kwaliteit niet meer dan € 24,99 te kosten. Hiervoor hebben ze samengewerkt met een gerenommeerde brildesigner om zonnebrillen met de hand te ontwerpen. Die monturen zijn vervolgens zorgvuldig gepast en aangepast aan verschillende gezichten om maximaal draagcomfort en een perfecte pasvorm te garanderen. Uiteraard gebruikten ze ook premium kwaliteit materialen, waaronder het acetaat afkomstig van het gerenommeerde Italiaanse bedrijf Mazzucchelli. De roestvrijstalen scharnieren en de buigzame metalen kern in de pootjes zorgen voor duurzaamheid en flexibiliteit. En vanzelfsprekend zijn ook de brillenglazen van hoogwaardige kwaliteit, met een ontspiegelende binnenkant voor helder zicht en een UV400-filter voor optimale bescherming tegen de zon. Ik heb alle brillen door m’n handen laten gaan en onderworpen aan veelvoudig in- en uitklappen en schudden, en kan je op het hart drukken: dit is geen plastic zonnebrilletje die na een paar keer dragen kapot is. Nee, dit is een zonnebril die jarenlang meegaat.

Kwaliteit en betaalbaarheid hand in hand

De zonnebril komt verder zonder toeters en bellen om onnodige kosten te drukken. Dat wil zeggen: zonder luxe brillenkokers. Zeg nu zelf: die heb je vast nog wel in de kast liggen om te hergebruiken. En anders zou deze ook maar achterin de schuif belanden. De hoge prijs kan ook nog komen door hoge marges bij dure modemerken van tussenliggende schakels, zoals importeurs, groothandels en luxe winkels en warenhuizen waar de zonnebrillen worden verkocht. Zeeman deed dat anders: ze kochten rechtstreeks in grote aantallen in bij een van de bekendste fabrieken waar vele andere premium zonnebrillen worden gemaakt. De zonnebrillen worden vervolgens verkocht in eigen winkels.

Futuristisch tot klassiek

De collectie bestaat uit twee lijnen: de ClassicZ en de SpecialZ. De ClassicZ lijn omvat vijf tijdloze ontwerpen geïnspireerd op klassieke brilmonturen voor een prijskaartje van € 24,99. Tussen dit klassieke aanbod vind je ongetwijfeld een ultieme basic naar goesting. Maar ga je normaal graag voor een ‘specialeke’? Dan is er ook de limited edition SpecialZ lijn. Mijn voorkeur ging alvast uit naar het zeer futuristische montuur voor de festivalzomer en het klassieke montuur voor mijn volgende trip naar Parijs. Ik zie mezelf al zitten op het terras van Café de Flore met een cappuccino in m’n hand. Niemand die zich zal realiseren dat mijn elegante zonnebril geen honderden euro’s heeft gekocht. En laat die stralende zon dan ook maar komen, want mij zullen ze niet verblinden.

De zonnebrillen van Zeeman zijn verkrijgbaar vanaf 24 mei om 9u. De ClassicZ collectie zal te koop zijn in de Zeeman winkels en de webshop voor € 24,99, de SpecialZ collectie is exclusief online verkrijgbaar voor € 49,99.

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Zeeman.

www.zeeman.com/nl_be/