De leukste vintage stores van Amsterdam

Geüpdatet op 25 mei 2023 door Lisa Aelvoet
De leukste vintage stores van Amsterdam © Indianaweg

Amsterdam staat dan wel bekend om zijn beroemde musea en pittoreske grachten, ook modeliefhebbers komen er aan hun trekken. Met een overvloed aan unieke en eclectische vintage boetieks verspreid over de stad, vormt Amsterdam een paradijs voor iedereen die op zoek is naar unieke stukken met een verhaal. Ga met ons mee op een reis langs de coolste vintage winkels van Amsterdam, waar stijl en nostalgie samensmelten.

1. Episode

Het epicentrum van het vintage gebied zijn de 9 Straatjes. Een van de meest toegankelijke tweedehandswinkels in dit gebied is Episode, waarvan je ook winkels vindt in België, Denemarken en Frankrijk. Dit adresje is zowel geschikt voor vintage virgins als doorgewinterde tweedehandsshoppers en vormt de perfecte start voor een Amsterdams shopavontuur. De rekken van Episode zijn gevuld met een uitgebreide collectie kledij uit verschillende decennia, van de jaren '60 tot de jaren '90. Met betaalbare prijzen en een steeds wisselende voorraad, is deze winkel een must-visit voor wie op zoek is naar betaalbare vintage vondsten.

Adres: Berenstraat 1, Amsterdam

2. Laura Dols

Even verderop in de 9 Straatjes ligt Laura Dols, een kleurrijke vintage boetiek gespecialiseerd in avondkledij uit de jaren '50 en '60. Verwacht je aan elegante cocktailjurken, verfijnde kostuums en zelfs een selectie bruidskledij. Een ding is zeker: de zorgvuldig samengestelde collectie van Laura Dols vangt de glamour van een vervlogen tijdperk. Laat je betoveren door de prachtig bewaarde schatten en de vriendelijke shopassistenten die deze winkel tot een echte parel maken.

Adres: Wolvenstraat 7, Amsterdam

3. Marbles Vintage

Ook de Haarlemmerdijk is een niet-te-missen bestemming voor wie van shoppen houdt. Een van de leukste adresje daar is Marbles Vintage, waar je een uitgebreide selectie betaalbare vintage mode shopt. De boetiek krijgt een streepje voor vanwege zijn gezellige inrichting.

Adres: Haarlemmerdijk 64, Amsterdam

4. Zipper

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Circle-Hand (@circle_hand_map)

Het iconische Zipper vormt een vaste waarde in de Amsterdamse modescène. De boetiek in de 9 Straatjes omvat een uitgebreid assortiment vintage kleding, schoenen en accessoires. Van eigenzinnige jaren '80 mode tot grunge-geïnspireerde looks uit de jaren '90, Zipper viert het gedurfde en onconventionele. De gezellige sfeer en eclectische selectie maken van de boetiek een favoriet van zowel de lokale bevolking als toeristen.

Adres: Huidenstraat 7, Amsterdam

5. IJ-Hallen

Voor een unieke vintage winkelervaring moet je naar de IJ-Hallen. Deze vlooienmarkt vindt eenmaal per maand plaats bij de NDSM-werf en mag zich de grootste van Europa noemen. Met meer dan 750 standjes bieden de IJ-Hallen onderdak aan een buitengewone selectie vintage kledij, accessoires en meubels. Koopjesjagers halen er hun beste onderhandelingsskills naar boven en keren met zakken vol vintage vondsten terug naar huis.

Adres: T.T. Neveritaweg 15

6. Penny Lane

De charmante vintage boetiek Penny Lane ligt in de hippe wijk 'De Pijp' en huist een collectie zorgvuldig geselecteerde kledingstukken, accessoires en schoenen. Of je nu op zoek bent naar een tweedehands designertas, vintage knitwear of Burberry trenchcoat: Penny Lane is een must-visit voor vintage liefhebbers.

Adres: Eerste van der Helststraat 11A, Amsterdam

7. Rêveuse

Verscholen in de hippe Jordaanwijk ligt Rêveuse, een dromerige vintage boetiek met een vleugje Franse flair. De boetiek herbergt een mix van kleurrijke vintage kleding, accessoires en interieurdecoratie. Van bloezen met gedurfde prints tot unieke interieur items en funky sieraden, Rêveuse ademt een betoverende sfeer.

Adres: Bilderdijkstraat 201, Amsterdam

8. Indianaweg

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Curated Vintage (@indianaweg)

Indianaweg beschikt over meerdere vestigingen in Amsterdam, waaronder eentje in De Pijp. De boetiek behelst een zorgvuldig samengestelde selectie van tweedehands kledij en accessoires. Wij zijn fan omwille van de vele vintage levi's, witte kanten bloezen en dromerige jurken.

Adres: Eerste Jan Steenstraat 81, Amsterdam

9. Lucille

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door lucille (@lucille.shop)


Geïnspireerd door de levendige en diverse straatcultuur van Amsterdam, verzamelt Lucille unieke modevondsten die de eclectische stijl van de stad weerspiegelen. De collectie is een mix van vintage kleding, accessoires en sieraden uit verschillende tijdperken. Van levendige prints en gedurfde patronen tot retro-geïnspireerde silhouetten, Lucille moedigt bezoekers aan om hun persoonlijke stijl te omarmen en zich te onderscheiden van de massa.

Adres: Van Woustraat 52, Amsterdam

10. Jutka & Riska

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door JUTKA & RISKA (@jutkariska)

Een ander niet-te-missen adresje is Jutka & Riska, waar zowel tweedehandsstukken als nieuwe kledij en accessoires te vinden zijn. Verwacht je aan kleurrijke prints, opvallende patronen en bijzondere materialen. De speelse en eigenzinnige collectie wil inspireren om buiten de gebaande paden te treden en slaagt daar ook in.

Adres: Bilderdijkstraat 194, Amsterdam

Plan je binnenkort een trip naar Amsterdam? Ontdek dan ook de mooiste hotels, leukste koffiebars en niet-toeristische restaurants.