Hotspots: De leukste koffiebars in Amsterdam

Geüpdatet op 21 april 2023 door Lisa Aelvoet
Hotspots: De leukste koffiebars in Amsterdam© Keng Pereira / Uncommon

Amsterdammers dragen gezelligheid hoog in het vaandel. En wat is er gezelliger dan een kraakverse kop koffie in een knusse koffiebar (of moet ik zeggen koffietent)? Wij lijsten de leukste adresjes op van de Nederlandse hoofdstad.

Scandinavian Embassy

De eerste koffiebar van het lijstje ligt middenin de hippe wijk De Pijp en staat synoniem voor fika. Scandinavian Embassy
groeide de laatste jaren uit tot een van de populairste koffiebars in Amsterdam. Behalve koffie kan je er terecht voor heerlijke Scandinavische gebakjes, en dat in een stijlvol, minimalistisch kader.

Adres: Sarphatipark 34

Libertine Petit Café

Bij Libertine Petit Café waan je je eerder in Parijs dan in Amsterdam. Hoewel de Franse bistro veel meer dan louter koffie serveert, weten we het zwarte goedje er erg te smaken. Binnen is het even gezellig zitten als op het terras, maar dan met een onbetaalbaar uitzicht op de Prinsengracht.

Adres: Noordermarkt 4

Uncommon

De buitengewone aesthetically pleasing koffiebar Uncommon is een topadresje vlakbij het Vondelpark. De koffie is er minstens even lekker als het interieur er mooi is en ook het eten mag er zijn. Van de warme havermout met vijgen en amandel tot de kimchi toast met gerookte kaas en ponzu: er is voor ieder wat wils.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Uncommon Amsterdam (@uncommonams)

Adres: Eerste Constantijn Huygensstraat 63H

Saint-Jean

Op de hoek van een gezellig plein in het hartje van de Jordaan ligt Saint-Jean, een van onze favoriete koffiebars in Amsterdam. Op zaterdag vindt er een fijne markt plaats op het plein en is het aanschuiven geblazen bij de hippe, minimalistische koffiebar die naast heerlijke koffie ook lekker vegan gebak aanbiedt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door SAINT-JEAN (@saintjean.nl)

Adres: Lindengracht 158H

FUKU

Koffiebar Fuku is een typisch Amsterdamse neighbourhood koffiebar die zowel lokale als internationale koffieliefhebbers trekt. Achter de espressomachine staat niemand minder dan Lex Wenneker, die reeds verschillende keren werd uitgeroepen tot beste barista van Nederland. En dat proef je!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door FUKU (@friedhatsfukucafe)

Adres: Bos en Lommerweg 136HS

Zizou Coffee

Strikt genomen is Zizou Coffee geen koffiebar maar wel een koffiekiosk. Schijnt het zonnetje, dan is het er heerlijk zitten op een van de stoeltjes vóór de kiosk. De koffie is lekker en de vibe zit goed. Kortom: Zizou Coffee heeft alle ingrediënten voor een op-en-top koffiestop.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zizou Coffee (@zizoucoffee)

Adres: Admiraal de Ruijterweg 4

Plan je binnenkort een weekendje naar Amsterdam? Raadpleeg dan zeker deze artikels:

Met Thalys duurt de reis naar Amsterdam slechts 1u14 vanuit Antwerpen-Centraal! Ga naar de website van Thalys voor meer info en tickets.