Milkywaysblueyes neemt je mee naar het MARTINI Gala in Milaan

Gepubliceerd op 11 juli 2023 door ELLE Partner
Milkywaysblueyes neemt je mee naar het MARTINI Gala in Milaan Claire Marnette

MARTINI blaast dit jaar 160 kaarsjes uit en laat deze gebeurtenis niet zomaar voorbijgaan. Het iconische Italiaanse merk vierde zijn verjaardag in Milaan dan ook in mooi gezelschap. Wij brengen verslag uit.

‘s Werelds beroemde vermoutmerk pakte groot uit voor haar 160ste verjaardag en wel in de stad waar het allemaal begon: Milaan. MARTINI organiseerde voor de gelegenheid een heuse gala-avond in de hotspot DAZI. Onder de genodigden bevonden zich bekende namen als A-list actrice Dakota Johnson, Lucien Laviscount (aka Alfie uit Emily in Paris) en Chiara Ferragni, dé Italiaanse influencer bij uitstek. Maar ook onze eigen Claire Marnette (@milkywaysblueyes) was van de partij. Zo beleefde zij het Gala. 

Hoe ervaarde je de trip naar Milaan voor de 160ste verjaardag van MARTINI? 

“De reis naar Milaan was een absolute droom voor een modeliefhebber zoals ik. Het bezoek aan het iconische Terrazza MARTINI was gewoonweg onvergetelijk. Terwijl ik daar stond, kon ik me zo alle glamoureuze feestjes en mooie mensen voorstellen die er sinds 1958 de revue passeerden. Het voelde als een reis doorheen de tijd!”

© MARTINI

Hoe verliep de avond?

“Het begon allemaal met een welkomstaperitivo en een diner met een betoverend uitzicht op de Duomo bij Giacomo Arengario. Met de fonkelende lichtjes van Milaan by night op de achtergrond, werden we getrakteerd op een heerlijk vijfgangenmenu met het beste wat de Italiaanse keuken te bieden heeft, vergezeld van MARTINI uiteraard!”

“Vervolgens trokken we naar het MARTINI Terrazza voor een boeiende cocktailmasterclass. Het was enorm inspirerend om meer te weten te komen over de rijke geschiedenis van het merk en om de mixologen aan het werk te zien.”

“Toen was het tijd voor het officiële verjaardagsfeest van MARTINI bij DAZI Milano. De sfeer zat er vanaf het begin goed in. DJ’s Mia Moretti, Club Domani en Tananai maakten er een onvergetelijke avond van. Tot in de vroege uurtjes werd er gedanst en genoten!”

Hoe zag je look eruit voor het Gala? 

“Op het avondfeest droeg ik een lange bruine asymmetrische jurk. Deze was even comfortabel als elegant waardoor ik gemakkelijk kon bewegen en tegelijkertijd een fashion statement kon maken. Als aanvulling op de jurk droeg ik de ‘spaghettitas’ van Bottega Veneta. Een paar hakken van Dior maakten de look af en voegden een vleugje glamour toe.”

Heb je nieuwe MARTINI-smaken leren kennen tijdens je trip?

“Als toegewijde MARTINI-fan keek ik er enorm naar uit om tijdens de trip de nieuwe alcoholvrije aperitieven MARTINI Non-Alcoholic Vibrante en Floreale te proeven. En eerlijk: deze smaken naar meer! Ze beschikken over de vertrouwde pit en zijn een teken van MARTINI'S toewijding aan vernieuwing.”

Wat is je het meeste bijgebleven?

“Tijdens de trip werd ik ondergedompeld in de dolce vita-cultuur en ben ik de essentie hiervan echt gaan waarderen. De vreugde van het samenzijn met vrienden, het genieten van heerlijke hapjes en drankjes en het vieren van het goede leven was voelbaar doorheen de hele stad. MARTINI speelt als typisch Italiaans merk een belangrijke rol in het in stand houden van deze cultuur, en dat kan ik alleen maar toejuichen!”

Ons vakmanschap drink je met verstand.

Dit artikel werd opgesteld in nauwe samenwerking met MARTINI.
@martinibenelux
martini.com


LEES OOK:
De 7 beste rooftop bars in Brussel deze zomer
Batoemi, Georgia: waar zee en bergen elkaar ontmoeten
Amazon België houdt eerste Prime Day - shop onze selectie Prime Deals voor op reis