Thermae Boetfort: uitgestrekt wellnesscomplex in een zeventiende-eeuws kasteel

Geüpdatet op 27 juli 2023 door ELLE Partner
Thermae Boetfort: uitgestrekt wellnesscomplex in een zeventiende-eeuws kasteel

Genesteld in de groene rand rond Brussel ligt het wellness walhalla Thermae Boetfort. Het romantische kasteeldomein telt niet alleen een spa maar ook een schoonheidsinstituut en hotel. Dé ideale feelgood bestemming voor een ontspannen weekendje weg.

Kan jij na een drukke feestperiode wat rust gebruiken? Bij Thermae Boetfort ben je aan het juiste adres om stoom af te blazen. Wij kwamen, zagen en wouden niet meer weg.

Romantische setting

Thermae Boetfort betovert vanaf minuut één dankzij de prachtige setting waarin het wellnesscentrum en hotel gelegen zijn. Het vierhonderd jaar oude kasteel is prachtig verlicht en oogt uitnodigend. Bij aankomst worden we vriendelijk onthaald en naar onze ruime hotelkamer in het poortgebouw gebracht. Vanuit onze suite hebben we een mooi zicht op het kasteel, het buitencomplex en het omliggende park.

Omvangrijk complex

We ruilen onze kledij in voor een badjas met slippers en begeven ons naar beneden richting wellnesscentrum. We starten onze spa-ervaring met een bezoek aan de Curia, het badpakgedeelte van Thermae Boetfort. In het binnencomplex ontdekken we twee verschillende sauna’s, een stoombad en lakonium met infraroodpanelen. Onze favoriet? Het ruime relaxatiebad verstopt in de vroegere wijnkelder van het kasteel. In het buitencomplex vinden we een verwarmd buitenzwembad, jacuzzi’s en een mooi beschilderde kelosauna.

Volledig ontspannen begeven we ons naar de Moenia, oftewel het naaktgedeelte van Thermae Boetfort. Nog groter dan de Curia, omvat dit deel maar liefst zeven verschillende sauna’s. En dat zowel binnenin het complex als in het park, met temperaturen tussen de 50 en 90°. Buiten treffen we een groot zwembad aan met jacuzzi, relaxatieruimtes en een koud dompelbad. Omgeven door de weelderige natuur van het park komen we volledig tot rust.

Rustieke hotelkamers

Na een extensief spabezoek trekken we naar onze suite voor een portie deugddoende nachtrust. Het domein herbergt immers ook een dertigtal hotelkamers. De ruime Deluxe kamers, zoals de kamer waar wij verblijven, bevinden zich in het Poortgebouw. Onze ruime suite met rustieke inrichting beschikt over een comfortabel bed en groot, statig ligbad in de aangrenzende badkamer. We laten ons vertellen dat de Superior kamers in dezelfde stijl zijn ingericht en zich in het kasteel bevinden. Tenslotte huist een nieuw gebouw aan de overkant van de straat nog een tiental Classic kamers. ‘s Ochtends genieten we in onze suite in alle rust van onze ochtendkoffie en na een uitgebreid ontbijt in het kasteel is het vervolgens tijd voor een gelaatsverzorging.

Schoonheidsinstituut

Last but not least, behelst Thermae Boetfort namelijk een heus schoonheidsinstituut met een groot aanbod aan massage- en schoonheidsbehandelingen. Van massages tot gezichtsbehandelingen en floating: er is voor ieder wat wils. Naast klassieke massages kan je er terecht voor bijzondere behandelingen zoals een Sabaaydi massage met Thaïse kruidenstempels, een hammammassage met Turkse olijvenzeep, of een Herbal Cocooningmassage inclusief rugpakking met thermische gel.

Wij opteren voor een vijftig minuten durende gelaatsverzorging. Na een grondige reiniging van de huid met een reinigingsmelk, -lotion en peeling, volgt een relaxerende gelaats- en hoofdmassage. Een leemmasker geeft onze huid een hydratieboost en dankzij de dagrème verlaten we het instituut met een mooie glow. De producten die tijdens de behandeling worden gebruikt zijn daarenboven speciaal voor Thermae Boetfort ontwikkeld in een Belgisch labo.

Thermae Boetfort: getest & goedgekeurd

Na afloop van de gezichtsbehandeling is ook het einde van ons weekend bij Thermae Boetfort. Hoewel we ten volle van ons verblijf bij Thermae Boetfort hebben genoten, waren twee dagen niet voldoende om alle faciliteiten van het uitgebreide wellnesscomplex uit te testen. Daarom komen we maar al te graag nog eens terug voor wat welverdiende rust en ontspanning. Tot snel!

Dit artikel werd opgesteld in nauwe samenwerking met Thermae Boetfort.

www.thermae.com

 

Lees ook :
Overwinteren in Marrakesh: 7 adresjes om te dineren in magische settings
Geef de grote klassiekers uit de mixologie een feestelijke twist
Artims: luxe sieraden zoals je ze nog nooit zag