‘Babylon’: de film die je in 2023 moét gaan zien

Gepubliceerd op 3 januari 2023 door ELLE Partner
‘Babylon’: de film die je in 2023 moét gaan zien ©Sony Pictures Releasing

De kans is groot dat er na de release van ‘Babylon’ nog lang over de film zal gesproken worden. De internationale kritieken zijn immers lovend, de sterrencast is ronduit indrukwekkend en regisseur Damien Chazelle verdiende met ‘La La Land’ en ‘First Man’ al zijn sporen. Dit wil je weten over de film van 2023.

Nadat de 37-jarige Amerikaan Damien als jongste regisseur ooit een Oscar won met La La Land (2016) werd Babylon een van de meest geanticipeerde films ooit. En als we de internationale lovende kritieken mogen geloven, is dat nog terecht ook. Variety beschreef Babylon bijvoorbeeld als een kruising tussen Tarantino's Once Upon a Time... in Hollywood - meer over de cast hieronder - en Baz Luhrmanns The Great Gatsby, met "harde muziek, duizelingwekkende kostuums en next-level make-up".

Het vroege Hollywood

Babylon gaat over het moment waarop Hollywood de overstap naar de gesproken film maakte. Hoewel het voor veel regisseurs en acteurs van de stomme film een moeilijke periode was waarin ze hun job verloren, werden sommige sterren tegelijkertijd groter dan ooit. En dat vieren ze vol ongeremde decadentie met alles erop en eraan: poppende champagneflessen, glitters, illegale nachtclubs, dans en opzwepende muziek.

De naam Babylon verwijst trouwens naar de term die destijds werd gebruikt om Hollywood te beschrijven - het idee van een zondige plaats, een stad van decadentie en verdorvenheid die op de ondergang afstevende. “The bigger the dream, the greater the fight”, is dan ook niet geheel verwonderlijk een van de taglines van de film.

©Sony Pictures Releasing

Een cast om u tegen te zeggen

Een groot deel van de kracht van deze speelfilm ligt natuurlijk bij de spraakmakende cast. Margot Robbie speelt de rol van Clara Bow, het icoon van de roaring twenties. De Australische actrice deelt de hoofdrol met Brad Pitt die in de huid kruipt van regisseur en acteur John Gilbert. Vier jaar na Once Upon a Time... In Hollywood, zijn de twee eindelijk nog eens samen op het witte doek te zien.

De rest van de cast is al even indrukwekkend. We spotten Tobey Maguire in de rol van Charlie Chaplin, maar ook Olivia Wilde, Katherine Waterston , Li Jun Li, Max Minghella, Lukas Haas, Samara Weaving, Spike Jonze, Eric Robertsfont en zelfs Flea (beroemde bassist van de Californische rockband Red Hot Chili Peppers) duiken op in bijrollen.

Babylon is vanaf 18 januari te zien in de Belgische bioscoop.

Dit artikel is geschreven in nauwe samenwerking met Sony Pictures Releasing.
sonypictures.be

Lees ook :

The Beloved Nomad creëert bruiloften op maat in het buitenland

"Ticket to Paradise ": een geslaagd gezinsuitje

Perfecte foto's en verborgen parels: ontdek de Pinterest-route in Knokke-Heist