Dit zijn onze 5 favoriete cocktailbars in Antwerpen

Geüpdatet op 27 juli 2023 door Daphne Dorgelo en ELLE België
Dit zijn onze 5 favoriete cocktailbars in Antwerpen

De uren zijn dan misschien korter, de cocktails zijn nog net zo lekker. Bij deze cocktailbars in Antwerpen kun je terecht voor de beste gekende en minder gekende combinaties in een sfeervolle setting.

1. Marigold

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door MARIGOLD (@marigold.antwerp)

Stap je bij Marigold op de Vrijdagmarkt binnen, dan stap je in een Hollywood-universum, geheel voorzien van een filmisch decor, een sobere bar en vinylplaatjes op de achtergrond. Niet alleen de karamel-, goud-, en ivoortinten zorgen voor een welkom gevoel, de huiselijke sfeer en het warme ontvangst door uitbater Thomas Van Opstal doen dat ook. Wat Marigold trouwens ook een van de beste cocktailbars van Antwerpen maakt, is het feit dat je hier aan tafel kunt schuiven om je favoriete serve te drinken met een Italiaans Amerikaans delicatesse, terwijl je nog een goed gesprek kunt houden met je tafelgenoten.

Vrijdagmarkt 18, 2000 Antwerpen
marigold.bar
Open op woensdag t/m vrijdag van 16.00 tot 00.00 uur, zaterdag van 14.00 tot 00.00 uur en zondag van 14.00 tot 22.00 uur
Gesloten op maandag en dinsdag

2. Tazu

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tazu (@tazu_antwerp)

Ken je het verborgen steegje Vlaaikensgang (Vlaeykensgang) midden in de binnenstad van Antwerpen, verscholen tussen de Oude Koornmarkt en de Hoogstraat? Net daar bevindt zich een cocktailbar van de hand van Axel Vervoordt. Tazu is een grote cocktailbar met een sobere inrichting. De kleurrijke cocktails van hoofdbartender Julian Youssef zijn uitgebreid en smaakvol en kunnen worden aangevuld met een diner in het aangrenzende restaurant met verfijnde sushi of een fusionmenu van chef Rik Van Hooydonck (Bar Bulot, Dim Dining).

Vlaaikensgang 8A, 2000 Antwerpen
tazu.be
Open donderdag t/m maandag van 18.00u tot 01.00u
Gesloten op dinsdag en woensdag

3. Bar Burbure

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Bar Burbure (@barburbure)

Milaan, Manhattan en Londen komen samen op het chique zuiden van Antwerpen, bij het nog chiquere bij Bar Burbure. Te midden van moderne koperen armaturen kan je genieten van cocktails in een gezellige, goed ingerichte hoekbar in de museumwijk. Met een volledige bar, inclusief likeuren, cognacs, whisky's en het eigen merk Forest, kan Bar Burbure je talloze opties aanbieden.

Vlaamsekaai 41, 2000 Antwerpen
barburbure.be
Open op woensdag en donderdag van 17.00 tot 00.00 uur, vrijdag en zaterdag van 16.00 tot 01.00 uur

Gesloten op zondag, maandag en dinsdag

4. Bar Zar

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Bar Zar Cocktails (@barzar.antwerp)

Op zoek naar een a-typisch decor om een avond met cocktails door te brengen? De bar van Bar Zal onderscheidt zich van alle andere typische etablissementen. Elke hoek van de bar vertelt een uniek verhaal en deelt een andere vibe. Het is er intiem en gezellig en de cocktails zijn er goed, waardoor het een ideale date night venue is die tot in de wat latere uurtjes openblijft.

Pourbusstraat 8, 2000 Antwerpen
zarantwerpen.be
Open op woensdag t/m zondag van 20.00 tot 02.00 uur
Maandag en dinsdag gesloten

5. Dogma

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Dogma cocktails (@dogmacocktails)

Op zoek naar een supercentrale locatie in Antwerpen, maar waar je genoeg privacy in de bar krijgt? In de Wijngaardstraat (nee, we liegen niet) vind je Dogma Cocktails, een laid-back bar in industriële speakeasy-stijl. Verwacht je niet aan een tequila sunrise hier, maar eerder een innovatieve cocktail van de gerenommeerde bartender Didier Van den Broeck waarvan je niet wist dat het bestond.

Wijngaardstraat 5, 2000 Antwerpen
dogmacocktails.be
Open op dinsdag t/m zondag van 17.00 tot 00.00 uur
Gesloten op maandag