Verisure rookmelders : Slaap op beide oren

Geüpdatet op 2 december 2022 door ELLE Partner
Verisure rookmelders : Slaap op beide oren ©Verisure

Verisure is de Europese marktleider voor verbonden alarmsystemen voor gezinnen en kmo's. Maar het bedrijf beschermt niet alleen tegen inbraken. Ook wat brandgevaar betreft, kunnen we met Verisure immers op beide oren slapen.

Charlotte woont samen met Theo - haar achttienjarige zoon - en hun hond Krabbel. Op een dag, toen Charlotte op haar werk was en Theo in zijn kamer lag te chillen, ging het brandalarm af. Het vuur verspreidde zich zo snel dat Theo ingesloten werd door de vlammen en niet naar beneden kon. Hij zat vast op de bovenverdieping en kon niet anders dan het dak op te vluchten.

Gelukkig stond hun brandalarm in verbinding met de Verisure-alarmcentrale. Van daaruit is de brandweer meteen verwittigd, zodat die op tijd bij het huis was om Theo en Krabbel te redden. Theo kwam er met de schrik vanaf, maar Krabbel heeft twee weken tussen leven en dood gezweefd. Vandaag is hij er weer helemaal bovenop. Charlotte vertelt: "Verisure heeft letterlijk het leven van mijn zoon en van mijn hond gered. Ik mag er niet aan denken wat er gebeurd was, als Verisure niet zo snel en doeltreffend had gereageerd." Achteraf heeft een deskundigenonderzoek uitgewezen dat de brand was veroorzaakt door een gsm-oplader die op het stopcontact was aangesloten. In tegenstelling tot wat we vaak denken, kan dit dus iedereen overkomen... Als gevolg van de brand moet heel Charlottes huis worden gerenoveerd. Het vuur heeft alles verwoest. Ondanks alles prijst ze zichzelf echter gelukkig. Niets is haar immers zoveel waard als het leven van haar zoon en haar hond.

©Verisure

Een gewaarschuwd man (of vrouw), is beschermd

Verisure is veel meer dan een alarmsysteem. Het is een veiligheidssysteem waarmee klanten op beide oren kunnen slapen. Verisure-rookmelders zijn immers uitgerust met een geavanceerd brandmeldsysteem en staan in verbinding met de alarmcentrale. In geval van nood gaat er een sirene af en laat een vrouwenstem weten dat er rook is gedetecteerd. De melders zijn trouwens ook onderling met elkaar verbonden. Wanneer een alarm afgaat, gebeurt dit bij alle melders tegelijk, zodat iedereen in huis wordt verwittigd. Waarom een vrouwenstem? Studies hebben aangetoond dat wanneer kinderen tussen twee en dertien jaar diep slapen, ze sneller wakker worden bij het horen van een vrouwenstem dan bij een sirene. Daarnaast zijn Verisure-rookmelders gekoppeld aan fotodetectors. Die verschaffen de agent in de alarmcentrale waardevolle informatie over de brand, zoals waar en hoe het vuur is begonnen en of er nog mensen aanwezig zijn. Die informatie kunnen ze dan weer aan de brandweer doorgeven. Zo helpt Verisure elke dag opnieuw om huizen, bedrijven en vooral levens te redden.

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Verisure.

www.verisure.be

 

LEES OOK :
Etam: winterwarme homewear
Sani Resort: voor een exclusieve en kindvriendelijke vakantie
Microtrend: glanzende lokken met haarparels en pailletten