Sani Resort: voor een exclusieve en kindvriendelijke vakantie

Geüpdatet op 29 november 2022 door ELLE Partner
Sani Resort: voor een exclusieve en kindvriendelijke vakantie ©Sani Resort

In het hart van het Griekse schiereiland Kassandra wachten de prachtige droomhotels van het Sani Resort ons op. Het is een exclusieve, milieuverantwoorde plek waar ouders en kinderen samen genieten op het ritme van  activiteiten op maat in een buitengewone omgeving.

Sani Resort, dat is een natuurreservaat van vierhonderd hectare groot, omzoomd met zeven kilometer privéstranden langs de Egeïsche Zee en twintig kilometer bospaden. Het is bovendien het eerste koolstofneutrale resort van Griekenland. En al die pracht is in gereedheid gebracht om families een ongeëvenaarde vakantie te bezorgen. Hier vergeten we het tumult van de buitenwereld. We nemen opnieuw de tijd om onze kinderen te zien opgroeien en kunnen eindelijk ook weer eens aan onszelf te denken.

Het Sani Resort is samengesteld uit vijf afzonderlijke hotels (Sani Club, Sani Beach, Sani Asterias, Porto Sani en Sani Dunes). Die bevinden zich op loopafstand van elkaar en zullen zelfs de meest veeleisende vakantiegangers bekoren.

Een volledig gezinsaanbod voor klein en groot

Grote, ruime gezinskamers bieden onderdak aan volwassenen en kinderen van alle leeftijden. Er zijn een kinderoppasdienst, een crèche en kids' en jongerenclubs. En wat dacht je van Babewatch, een speciale toezichtsservice voor baby's en jonge kinderen op het strand. Kortom, alle veiligheid en gemoedsrust die we van een plek als deze kunnen verwachten. Bovendien is er de babyadviesdienst Carol Mae. Daar kunnen we terecht voor waardevolle tips en workshops, zoals het aanpassen van de slaap, zodat we maximaal van ons verblijf in Sani genieten.

Sani Asterias - ©Sani Resort

Activiteiten van wereldfaam

Bij aankomst hoeven we alleen de app Sani Resort te downloaden en daarop de voorgestelde activiteiten te boeken. Family yoga, beachvolley, verhuur van elektrische fietsen, basketbal, pilates, begeleid joggen, aquafit, circuit training, recreatievaarten... Het aanbod is ronduit ongelofelijk en de meeste activiteiten zijn zelfs in de prijs inbegrepen. Daarnaast zijn de academies met een internationale reputatie - denk maar aan het Rafa Nadal Tennis Center of de voetbalacademie van FC Chelsea - een echt must. Hetzelfde geldt voor de Bear Grylls survival academy. Die laat het hele gezin in de omliggende duinen geweldige avonturen beleven. Milieuvriendelijke excursies voeren wandelaars mee naar de Sani Wetlands, op verkenning door olijfboomgaarden, naar plaatsen om vogels te observeren of de Bee Spot. Dat laatste is een innovatieve tuin, het resultaat van de samenwerking tussen het Sani Resort en het Bee Camp, de eerste Griekse ngo die gespecialiseerd is in de bescherming van bestuivers.

's Avonds flaneren we langs de jachthaven die trouwens prachtig in de omgeving opgaat. We maken van de gelegenheid gebruik om even te shoppen in de boetieks met items van Griekse ontwerpers, grote merken (Missoni, Ralph Lauren…), optiek, juwelen, horloges...

Etenstijd zonder stress

Er zijn 27 restaurants met een gevarieerd aanbod van plaatselijke en internationale gerechten, van het ontbijt tot het avondeten. We vinden er zelfs drie sterrenrestaurants! Annabel Karmel is chef-kok en schrijfster van boeken over voeding. Zij heeft speciale menu's voor baby's en kinderen opgesteld. Volwassenen en kinderen die dit wensen, kunnen kiezen voor een vegetarisch, vegan, glutenvrij of wellnessmenu.

Respect voor het milieu

Alle machines in het Sani Resort werken al sinds 2019 voor 100% op hernieuwbare energie. En er is de Triple zero-belofte van Sani: koolstofvrij tegen 2030 en afval- en plasticvrij tegen 2024. Sani kiest voor lokaal eten: van de boerderij recht naar het bord. Zo is 60% van de producten die er in de keukens worden gebruikt binnen een straal van 160 km rond het resort geproduceerd. Daarenboven steunt het resort diverse projecten voor biodiversiteit en meer dan veertig sociale organisaties. Hierbij staat het de plaatselijke boeren financieel bij om tot duurzamere landbouw te komen.

Ja, het paradijs bestaat: je vindt het hier.

Dit artikel is geschreven in nauwe samenwerking met Sani Resort.
sani-resort.com

LEES OOK:
Win een slimme Bespoke wasmachine van Samsung
5 vragen om na te gaan hoe verantwoord juwelenmerken echt zijn
Airbnb stelt Sissi's Weissenstein Paleis open voor sprookjesachtige overnachting