Airbnb stelt Sissi’s Weissenstein Paleis open voor sprookjesachtige overnachting

Gepubliceerd op 2 november 2022 door Lore Ginneberge
Airbnb stelt Sissi’s Weissenstein Paleis open voor sprookjesachtige overnachting Airbnb

Fans van de nieuwe Netflix hitserie 'The Empress' ofwel 'Die Keizerin' kunnen in de voetsporen treden van Elizabeth, beter bekend als prinses Sissi. Het Paleis Weissenstein in Duitsland is nu te boeken via Airbnb.

Dankzij de nieuwe serie 'The Empress' is de hype rond Sissi helemaal terug. Het leven van de mythische keizerin van Oostenrijk spreekt al jaren tot de verbeelding, mede dankzij de beroemde trilogie over haar leven die tussen 1955 en 1957 werden uitgebracht. De Netflixreeks speelt zich grotendeels af in Paleis Weissenstein, dat dienst doet als het huis van Sissi. En net dat kasteel opent binnenkort zijn deuren voor het publiek.

Dit emblematische landgoed slash filmset bevindt zich in Pommersfelden, Beieren. Paleis Weissenstein, rijk aan historisch erfgoed, wordt beschouwd als een van de mooiste barokke gebouwen in Duitsland. Een van de suites in dit weelderige kasteel is volledig gerenoveerd in de stijl van de late 19e eeuw, toen Sissi op het hoogtepunt van haar roem was.

kasteel Sissi paleis Weissenstein duitsland Airbnb
Airbnb

De suite bevindt zich in de westelijke vleugel van het paleis en is gewoonlijk gereserveerd voor de familie Schönborn, die eigenaar is van het paleis. Voor gasten die het geluk hebben in het paleis te verblijven, is een privérondleiding gereserveerd, zodat zij door de enorme gangen van dit prachtige oord kunnen dwalen en ruimtes kunnen ontdekken die gewoonlijk voor het publiek gesloten zijn.

kasteel Sissi paleis Weissenstein duitsland Airbnb
Airbnb

Lees ook: Naar deze bestemmingen reis je met de nachttrein vanuit Brussel

Hoe boek je Paleis Weissenstein?

In 2022 zou Sissi haar 185e verjaardag hebben gevierd. De ideale gelegenheid voor aspirant-keizers en -keizerinnen om deze uitzonderlijke ervaring mee te maken dus. Vanaf 2 november om 19u kan je dit exclusieve verblijf boeken rechtstreeks via de link op het Airbnb-platform.

kasteel Sissi paleis Weissenstein duitsland Airbnb
Airbnb

De prijs van dit verblijf is €185, exclusief belastingen en toeslagen. Er zijn 2 individuele boekingen beschikbaar, op 19 juni en 20 juni 2023, voor maximaal 2 reizigers. Houd er rekening mee dat Schloss Weissenstein tijdens het winterseizoen een gesloten zomerresidentie is.

Over de Netflixserie 'The Empress'

Op 29 september 2022 begon Netflix met de lancering van zijn nieuwe koninklijke serie 'Die Keizerin', ook bekend als 'The Empress'. Deze Duitse productie van Katharina Eyssen is gebaseerd op het leven van de Oostenrijkse keizerin Elisabeth - beter bekend als Sissi - die een zeer aangrijpende liefdesrelatie had met Franz I, keizer van Oostenrijk.

Omdat in een dynastie de macht altijd op het spel staat, toont de serie de vele uitdagingen en obstakels waarmee de keizerin werd geconfronteerd, waaronder een haatdragende schoonmoeder en een schoonbroer die Sissi's emotionele wereld op zijn kop zal zetten. Terwijl vijandelijke troepen zich verzamelen aan de grenzen van het Habsburgse Rijk, broeit er een nieuwe revolutie in Wenen. Sissi moet ontdekken wie ze kan vertrouwen en wat er nodig is om De Keizerin en de figuur van hoop voor een hele natie te worden. Een must-see voordat je je reis door de tijd boekt...

LEES OOK: Getest: een romantisch weekendje weg in het kasteel van Martigny