Getest: een romantisch weekendje weg in het kasteel van Martigny

Geüpdatet op 21 februari 2022 door Noemi Dell'aira en Virginie Dupont
Getest: een romantisch weekendje weg in het kasteel van Martigny

Op een boogscheut van de Belgische en Luxemburgse grens staat het kasteel van Martigny. Wij mogen een weekend lang in dit grote en prachtig gerenoveerde familiehuis logeren. We verblijven in de gezellige gastenkamers en kunnen er lekker eten. Ideaal voor een snelle bijna-staycation vlak bij huis.

Staycation in het kasteel van Martigny

Een weekendje weg zijn en even alle zorgen achter ons laten. Daar hebben we allemaal nood aan en bovendien is het lekker dichtbij. Op ongeveer tweeënhalf uur rijden van Brussel, vinden we het Château de Martigny. Het kasteel is gebouwd in de zestiende eeuw en daarna van generatie op generatie doorgegeven. Niet alleen zijn oorspronkelijke architectuur, maar ook de grote toren, de stallen en de twee ophaalbruggen zijn door de eeuwen heen bewaard gebleven. Binnen is alles volledig gerenoveerd en heringericht. De huidige eigenaars, Hubert en Valérie De Chevigny hebben het kasteel omgevormd tot smaakvol versierde gastenkamers.

Chateau de Martigny

Het kasteel telt vijf luxueuze gastenkamers met privébadkamer. Elke kamer heeft een ander thema: er is de kamer met vogels, de moderne, de romantische, de Chinese en de zuilenkamer. De eigenaars weten hoe ze hun gasten - in alle eenvoud - moeten ontvangen: na een warm onthaal bindt Valérie haar schort voor en gaat ze achter het fornuis staan. En dat allemaal voor ons. Haar lekkere gerechten zijn gemaakt met verse seizoenproducten van topkwaliteit. Het ontbijt zullen we niet snel vergeten: croissants, stokbrood, broodjes, verschillende soorten confituur, kaas, fijne vleeswaren, granola, yoghurt en vers fruit, versgeperst sinaasappelsap en zelfs water dat rechtstreeks uit de bron komt. Zoveel beter dan thuis!

Chateau de Martigny

De omgeving

Op vijf minuten rijden van de Belgisch-Franse grens ligt een prachtig dorpje. Torgny wordt ook wel de Belgische Provence genoemd en is ideaal om dicht bij huis te blijven en je toch in het zuiden te voelen. Dromerig wandelen we langs de typische, kleurige stenen huisjes, waarna we ons te goed doen aan het lekkere eten van La Romanette, de brasserie van het dorp.

Hou je van goede wijn en fijne ontdekkingen? Breng dan een bezoekje aan de wijnhandel Eaux Vins Mille Saveurs in Épiez-sur-Chiers. Ze hebben er meer dan 250 wijnen uit alle regio's van Frankrijk. Bovendien krijg je professioneel advies over welke gerechten je met welke wijn kunt combineren. Confituur, kruiden, koekjes, fijne olie... Hier vind je ook een mooie selectie streek- en biologische producten: het perfecte souvenir voor deze minitrip.

Praktische info:

Rue Pierre de Chevigny 1, 54260 Colmey, Frankrijk

Het kasteel biedt plaats aan maximaal 20 personen. 160 tot 170 euro per nacht.

Meer info op chateaudemartigny.fr.

LEES OOK 

7 adressen voor een tripje Oostende met vriendinnen

5 coole concepthotels voor je volgende citytrip

Foodtrip: 8 hotspots in de champagnestreek die je niet mag missen