5 coole concepthotels voor je volgende citytrip

Gepubliceerd op 6 september 2021 door Tine Zwaenepoel en ELLE België
5 coole concepthotels voor je volgende citytrip

Concepthotels combineren het beste van twee werelden. Er valt zoveel te beleven dat slapen een bijkomstigheid wordt. Gezocht en gevonden: 5 trending logies met Xperience-factor in de coolste steden van Europa.

Hotel Daniel, Wenen

Check het dak! Zie hoe een levensgroot, surrealistisch zeiljacht in de dieperik glijdt. Erwin Wurm was here, obviously. Als binnenkomer kan het tellen. Maar ook qua aanpak is Hotel Daniel allesbehalve doorsnee, met zijn loftachtige kamers. Altijd al eens willen overnachten in een authentieke airstream uit 1952? Daniel vervult je bucketlist-wens en trakteert je op 16 m2 pure luxe in de übershiny trailer die geparkeerd staat in de tuin van het hotel. Tuin is trouwens een understatement voor het guerilla gardening concept van Daniel, dat verse groenten, kruiden en verse honing levert voor onder andere de huisbakkerij. In die befaamde Bakery - de urban hotspot bij uitstek - kun je elke dag terecht voor ontbijt, lunch of take-away specialiteiten. In de receptie annex shop staan fietsen en vespa's ter beschikking om 's werelds meest leefbare stad op twee wielen te ontdekken.

Praktisch: Profiteer tussen 30 juni en 5 september van de summerdeals en boek hier je overnachting met 20% korting

Mob Hotel, Parijs

De komst van het Mob Hotel in de Parijse wijk Saint Ouen is het beste bewijs dat een kleinschalig initiatief in geen tijd kan uitgroeien tot een hipster hotspot van wereldformaat. Met het 'hotel for the people'-concept maakt oprichter/vrijdenker/filantroop Cyril Aouizerate - bekend van Mama Shelter - zijn visionaire hoteldroom waar. De urban belevingsplek hors catégorie profileert zich als 100% antisnob met een werelds, eclectisch interieur en een gemoedelijk à l'aise-sfeertje. Mob is de kruisbestuiving tussen kunst, hospitaliteit en sociaal ondernemerschap. Het restaurant trekt de biologische kaart, de atypische hotellobby is opgevat als een bio supermarkt in samenwerking met een lokale coöperatieve en de pop-upshop biedt ruimte voor beginnende designers. Tijdens de zomer pakt Mob uit met een gevarieerd cultuurprogramma met live muziek, openlucht cinema, urban gardening ... Na Parijs en Lyon gaan er vanaf volgend jaar ook zusterhotels open in Washington DC en Los Angeles.

Praktisch: Mob is de ideale uitvalsbasis voor een alternatieve trip in Parijs en ligt op enkele stappen van de beroemde vlooienmarkt van Saint Ouen. Profiteer nog snel van de spring deals en boek extra voordelig.

Rooms with a story, Zürich & zo

Leegstaande ruimtes op ongebruikelijke, ontoegankelijke of ongewone locaties worden deze zomer opgewaardeerd tot tijdelijke hotelkamer. Het urban pop-upconcept van Toerisme Zwitserland laat je overnachten op een tiental unieke plekken in enkele minder courante citytrip bestemmingen. Wat dacht je van een historische torenkamer in Bazel? Een geklasseerd tolhuisje in Bern? Een privéboothuis op het meer in Luzern? Een melkbar in Zürich? Of een voormalige gevangeniscel in Baden? De rooms with a story zijn gefundenes fressen voor een citytrip met zicht op de bergen. Ps: alle éénkamerhotels beschikken gelukkig wél over een tweepersoonsbed.

Praktisch: het pop-upproject loopt nog tot begin september. De check-in en de check-out alsook het ontbijt worden verzorgd door een hotel in de buurt. Boek hier je overnachting in één van de elf pop-up hotels

Stroom, Rotterdam

Hotel, brasserie, espresso bar, bakkerij en rooftop terras: concepthotel STROOM Rotterdam is het allemaal. Het conceptuele boetiekhotel in de coolste stad van Nederland is ondergebracht in een oude elektriciteitsfabriek waar begin 20ste eeuw de eerste stroom van Rotterdam werd opgewekt. Verwacht hier geen standaard suites maar hippe designstudio´s met douche, Split Level Studio´s met luxe badkamers en Urban Lofts als suite-appartementen. Het gebouw werd met zorg voor het industriële verleden gerestaureerd en de authentieke elementen vormen fotogenieke features. Meet & greet in de gezellige brasserie, de koffiebar of op het groene dakterras. In de Stroomshop vind je naast Rotterdamse streekproducten en lokaal gekweekte groenten en fruit ook originele souvenirs.

Praktisch: boek een extra voordeling fietsarrangement voor 2 in een Level Split Studio met ontbijt en cruise als locals door de stad met de fiets.

SurfInn, in de buurt van Biarritz

Leven volgens de getijden, op het ritme van de golven. Een jongensdroom die uitkwam voor de Belgo-Hollandse buddy's Joeri en Eric. Vanuit hun collectieve passie voor de waves bouwden ze samen een succesvol businessmodel uit. Onder de noemer Surfblend organiseerden ze al surfvakanties en in mei vorig jaar openden ze hun guesthouse SurfInn in het Zuid-Franse dorpje Vieux-Bouceau, op een uurtje van Biarritz. Met de hulp van vrienden stampten ze een waar surfers paradijs uit de grond met een boards-inspired interieur en zelfgemaakte meubels. Beleef de good vibrations 24/7: surf, skate of snooze door de dag en breng de avond lekker chill door rond het zwembad of met een partijtje tafelvoetbal, terwijl de homemade pizza in de houtoven bakt. Ideaal voor een actieve vakantie onder surfminded soulmates.

Praktisch: formules op basis van  7 nachten, luxe ontbijtbuffet en gebruik van alle voorzieningen zoals het verwarmde zwembad. Daarnaast kun ter plaatse surfmateriaal huren, surflessen nemen en 3 x per week aanschuiven voor een speciaal diner (BBQ, verse pizza’s uit de houtoven en Mexican Night).

Off you go: dit zijn de beste bestemmingen voor juni