7 adressen voor een tripje Oostende met vriendinnen

Geüpdatet op 20 april 2022 door Lore Ginneberge
7 adressen voor een tripje Oostende met vriendinnen Imaxtree

Het strand en haar beachbars zijn leuk, maar Oostende heeft nog zoveel meer te bieden. Het kleine stadcentrum huist verrassend veel (nieuwe) adressen om te shoppen, eten en slapen. Bezoek je de badstad met vriendinnen? Zet deze hotspots bovenaan je bucketlist.

Ontbijt en brunch: Zuske

Een goednieuwe plek voor iedereen die houdt van uitgebreid ontbijten - of dat nu zondig of gezond is. Granola bowls, salades, eitjes en ijsjes, alles wordt er door de twee zussen met liefde bereid.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Zuske (@zuske_oostende)

Adres: Wittenonnenstraat 36, 8400 Oostende

Afternoon Tea: Albrecht

Een fleurige hotspot die foodies niet aan zich voorbij mogen laten gaan. Albrecht was al een vaste waarde in Oostende, maar op dit nieuwe adres komen de fotogenieke borden en drankjes nog meer tot hun recht. Naast ontbijt, brunch en lunch kan je ook een afternoon tea bestellen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door ALBRECHT (@albrecht_oostende)

Adres: Hertstraat 8, 8400 Oostende

Cocktails & bites: The Catch

Ook bij de buren van Albrecht kan je heerlijk eten en drinken. The Catch bereidt - zoals de naam verraadt - heerlijks uit de zee, denk verse garnaalkroketten, fish & chips en scheermessen. Daarbij horen passende cocktails als een Sailor Sour en tequila oyster shooters. Perfect voor een boozy lunch of om de avond op gepaste wijze in te zetten.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door The CATCH (@thecatchoostende)

Adres: Hertstraat 6, 8400 Oostende

Shoppingparadijs: Pied de Poule

Voor Franse labels (Iro, Isabel Marant) net als hippe Scandi merken (Ganni, Baum und Pferdgarten) moet je bij Pied de Poule zijn. Behalve kleding voor vrouwen en kinderen, is er een leuk aanbod verzorging en parfums.

Adres: Van Iseghemlaan 88, 8400 Oostende

Concept store: Ferm

Nog meer moois uit Scandinavië shop je bij Ferm, de concept store met een vestiging voor mannen en eentje voor vrouwen in Oostende. Bij Ferm Femme scoor je trendy maar betaalbaar design, minimalistische kleding, accessoires en leuke hebbedingen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door ferm (@ferm_clothing)

Adres: Vlaanderenstraat 5, 8400 Oostende

Multimerken boetiek: LILY

Met meer dan kleding alleen, is LILY een echte lifestyleboetiek. Het lijstje van merken is eindeloos, met een speciale vermelding voor Samsoe Samsoe, O My Bag, American Vintage en Shampoobars. De labels zijn vooral Europees, vaak met een duurzame randje.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Lily Multibrand Boutiques (@shoplily_)

Adres: Hertstraat 5, 8400 Oostende

Stijlvol logeren: The Providence

Boven het Ensor museum kan je heerlijk logeren in een van de mooiste panden van Oostende. The Providence biedt stijlvolle studio's tot 4 personen met alle luxe en comfort. Regendouche? Check! Uitgeruste keuken? Check! Instagramwaardig interieur? Check!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Getaway.be (@getaway.be)

Adres: Van Iseghemlaan 38 A, 8400 Oostende

LEES OOK: De beste hotspots in Brussel met vriendinnen