Naar deze bestemmingen reis je makkelijk met de nachttrein vanuit Brussel

Geüpdatet op 2 juni 2022 door ELLE België
Naar deze bestemmingen reis je makkelijk met de nachttrein vanuit Brussel Imaxtree

De trein opstappen en ontwaken op bestemming. Je droomt het niet, de nachttrein brengt je vanuit Brussel makkelijk, voordelig én ecologisch naar deze prachtige steden in Europa.

Vanuit Brussel reis je met de ÖBB NightJet makkelijk tussen Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en Italië. Benieuwd welke steden je kan ontdekken?

nightjet
© ÖBB NightJet

Rechtstreeks vanuit Brussel

Naar Oostenrijk

De makkelijkste, rechtstreekse verbinding die vanuit ons land vertrekt is de ÖBB NightJet naar Wenen. Met deze slaaptrein vertrek je 's avonds vanuit Brussel en ontwaak je in de prachtige hoofdstad van Oostenrijk. Een rit duurt veertien uur en half. Je kan een plaatsje op de trein reserveren vanaf €30. Kies jij voor een standaard ligplaats of een comfortabel bed? De nachttrein biedt verschillende reismogelijkheden, van basis tot deluxe.

wenen nachttrein brussel oostenrijk
Wenen - Shutterstock

Naar Duitsland

De ÖBB NightJet houdt eindhalte aan in Wenen, maar stopt ook in leuke steden in Duitsland. Keulen, Düsseldorf en Frankfurt bereik je al na enkele uurtjes op de trein.

Met een overstap

Naar Italië

Vanuit de grootstad Wenen kan je overstappen en verder reizen naar het romantische Venetië en het chique Milaan. Deze verbinding rijdt door naar het pittoreske Rome. De trein op en wakker worden in la bella Italia. Van droomreizen gesproken.

milaan nachttrein brussel
Milaan - Shutterstock

Naar Zwitserland

Stap je af in Frankfurt? Dan kan je via een eenvoudige verbinding doorreizen naar Bazel en Zürich in Zwitserland.

Zurich zwitserland
Zurich - Shutterstock

Hier reis je binnenkort naartoe met de nachttrein

Het staat op de planning, maar de datum van het eerste vertrek is nog onbekend. Spoorinitiatief European Sleeper plant de eerste nachttrein richting Praag te laten vertrekken in 2022. Deze trein zal vertrekken vanuit Oostende en zal ook stoppen in Warschau. Met een overstap op de RegioJet, een Tsjechische nachttrein, kan je je avontuur verderzetten tot Boedapest of Split. Zo ontdek je Oost-Europa op een rustgevende, duurzame manier.

(Stagiaire Dewy De Leeneer)