Hotspot: het MoMu Café by Graanmarkt 13 in Antwerpen

Geüpdatet op 27 juli 2023 door Lisa Aelvoet
Hotspot: het MoMu Café by Graanmarkt 13 in Antwerpen © Frederik Vercruysse

Wanneer een kruisbestuiving van twee van onze favorieten dingen - fashion en food - uitgroeit tot een gloednieuwe hotspot kunnen we niet anders dan deze uit te testen. En dat geldt ook voor het MoMu Café by Graanmarkt 13. We kwamen, we zagen en we smulden.

Het volledig gerenoveerde MoMu-gebouw in de Nationalestraat huist niet alleen tal van kostbare modeschatten. Sinds kort nestelde er zich een klein café en wel in de vorm van een Graanmarkt 13 spin-off. Wat je kan verwachten? Een eerlijke, gezonde keuken barstensvol smaak.

LEES OOK: 8 designer restaurants voor een stijlvol diner of high tea

Seizoensgebonden lunch

Voor de lunch kan je kiezen tussen soep, sandwiches, salades of een combinatie. Wij proefden een herfstige pompoensoep met garam masala en sesam gevolgd door een fijne selectie van het saladebuffet. Deze bestond uit bimi (oftewel aspergebroccoli) met hoisinsaus, gegrilde little gem met parmezaanse kaas, bloemkool met dukkah en een tartelette met geitenkaas, pompoen en zoete aardappel. Verder konden we niet weerstaan aan de pastrami sandwich met gefrituurde courgette, aubergine en wortel: een echte aanrader.

We sluitten de lunch af met een espresso vergezeld van een ovenverse madeleine gebakken volgens de regels van de kunst: met een lekker krokante korst en heerlijk zacht binnenste.

Kosmopolitisch interieur

Niet alleen de gerechten van MoMu Café by Graanmarkt 13 maar ook het interieur is om van te smullen. De gerenommeerde artdirector Bob Verhelst stond aan het roer van het designteam en combineerde groene kleurtinten met robuuste teakhouten stoelen wat resulteerde in een kosmopolitische uitstraling. Je voelt je er net in een lunch bar in New York en daar draagt de jazzmuziek op de achtergrond zeker toe bij.

Of je nu een bezoek aan het MoMu hebt gepland of niet: het MoMu Café by Graanmarkt 13 is de ideale plek in het centrum van 't Stad voor een snelle, gezonde hap. Of voor een koffietje, vergezeld van vers gebak.

Meer informatie vind je op momu.be.

Adres: Nationalestraat 28, 2000 Antwerpen

Openingsuren: dinsdag tot zondag van 10u tot 18u