Getest: hotel YAYS Amsterdam, een thuis weg van huis

Geüpdatet op 27 juli 2023 door Jolien Vanhoof
Getest: hotel YAYS Amsterdam, een thuis weg van huis

Citytrippen met kind op zak? Waarom ook niet? Bij YAYS Amsterdam verblijf je in een comfortabel aparthotel zonder in te boeten op stijl. ELLE-redactrice Jolien pakte haar huishouden in en deed de test.

Huiselijk comfort of stedelijk avontuur? Ruimte en locatie, of inspirerend en authentiek? Sinds de geboorte van onze dochter lijkt elke trip een heuse afweging tussen ‘kindvriendelijk’ enerzijds en ‘fijn voor de ouders’ anderzijds. Gelukkig hoeven we met YAYS niet te kiezen. Ze bieden stijlvolle appartementen aan – pal in het centrum van Amsterdam of net aan de rand – waar je even aan de dagdagelijkse routine kunt ontsnappen.

Wij verbleven met z’n drietjes bij Amsterdam Vondelpark by YAYS, vlakbij het populairste park van de stad. Het NEMO Science Museum en de ARTIS-zoo liggen net wat verder, maar maar met de tram of bus ben je er zo. Wij hadden een weekend lang stralend weer en maakten er telkens een mooie wandeling van.

Stairway to heaven

Amsterdam Vondelpark by YAYS werd recent gerenoveerd en dat merk je zodra je de deur openzwaait. Het appartement heeft een moderne look & feel gekregen, met kwaliteitsvolle materialen in warme kleuren en een ongelooflijk gevoel van licht en (beweeg)ruimte. Geen overbodige luxe als je met een peuter reist.

Amsterdam, citytrip, Vondelpark, hotel, appartement, aparthotel

Ook het meubilair valt in de smaak: een open dressing, een gezellige houten eettafel, comfortabele bedden (met opgemaakt reisbedje on the side) … Aan dit soort getaways kunnen we gemakkelijk wennen. Als ze dan ook nog eens uitgerust zijn met een authentieke touch, dan worden we helemaal enthousiast. Amsterdam Vondelpark by YAYS is ondergebracht in een prachtig, oud herenhuis; onze dochter praat nog steeds over de spannende, steile trap naar de bovenste verdieping.

Als een local

Wat wel een beetje gewenning vraagt, zijn de hongerige buiken in de ochtend. We zijn echte ontbijtmensen en houden van lekker én veel eten op vakantie. Geen buffet hier, maar met Het Vlaamsch Broodhuys, Bosco en The Breakfast Club in de buurt lost dat probleem zich vanzelf op. Het aparthotel beschikt bovendien over een volledig uitgeruste keuken met alle noodzakelijke kitchen tools binnen handbereik. En de supermarkt ligt om de hoek!

Amsterdam, citytrip, Vondepark, aparthotel

Ben je het noorden even kwijt, dan kun je altijd een beroep doen op de YAYS Insiders. Het verblijf is volledig contactloos (je krijgt een QR-code via mail), maar op de blog Inside Stories ontdek je de beste eetadressen en andere populaire hangouts getipt door lokale bewoners. YAYS noemt ze ‘de vertrouwde vrienden waarvan je niet wist dat je ze in de stad had’. Handig! Hoe lokaal je gaat is helemaal aan jou. Wij kozen voor de ideale mix tussen de buurt verkennen en genieten van het comfort van thuis. Want zo voelde het hele verblijf voor ons, als thuis.

Nog meer insider tips? Ontdek deze 7 niet-toeristische restaurants in Amsterdam.