Kopenhagen: 12 restaurants en koffiebars waar iedereen eet tijdens Fashion Week

Geüpdatet op 16 augustus 2023 door Lore Ginneberge
Kopenhagen: 12 restaurants en koffiebars waar iedereen eet tijdens Fashion Week

Deze hotspots vallen in de smaak bij het modeminnende publiek van CPHFW.

Ontbijt en lunch in Kopenhagen

Apollo Bar

Een gezellige bistro waar het interieur en de sfeer even bepalend zijn als de seizoensgebonden borden. Apollo Bar is het museumcafé van Kunsthal Charlottenborg en dankzij de DJ's, evenementen, kunstinstallaties... valt er altijd wat te beleven.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Apollo Bar (@apollo_bar)

Adres: Nyhavn 2, 1051 København

Sonny

Deze bar slash lunchplek voorziet je de hele dag van gezonde kost, heerlijke koffie en fijne natuurwijnen. Sonny ligt pal in het stadscentrum en is dus de ideale uitvalsbasis voor een pauze tussen het shoppen door, nippend van een matcha latte terwijl je mensjeskijkt op het terras.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Sonny (@sonnycph)

Adres: Rådhusstræde 5, 1466 København

Lille Bakery

Deze schattige bakkerij en eetcafé is een verborgen parel waar locals samenkomen. Je ontbijt er met overheerlijk brood en gebak of kan er blijven plakken voor de lunch. Eén weekend van elke maand tovert het team de bakkerij om in een bistro en serveren ze een beperkte menu à la carte met heerlijke seizoensgerechten.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door lille (@lillebakery)

Adres: Refshalevej 213B, 1432 København

Aamans 1921

Tijdens lunchtijd serveert Adam Aamanns - volgens velen de onvervalste 'smørrebrød king' - allerlei variaties op dé Deense klassieker waar zowel locals als toeristen van smullen. s'Avonds kan je er uitgebreid dineren dankzij een (vegetarisch) meergangenmenu vol kleine gerechtjes.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Aamanns (@aamanns.dk)

Adres: Niels Hemmingsens Gade 19-21, 1153 København

Stijlvol wijnen en dineren in Kopenhagen

Delphine

Een gigantische centrale bar, muurschilderingen en kunstige borden: alleen al voor het interieur moet je bij Delphine in Vesterbrø zijn. Je geniet er van ontbijt tot digestif van een op Griekenland en Italië geïnspireerde keuken. Zeevruchten, gegrilde vlees- en veggiegerechten, cocktails, ouzo en wijn... Hier is het elke dag feest.

Adres: Vesterbrogade 40, 1620 København

Nr. 30

Gedeelde gerechten, natuurwijnen en oesters. Klinkt hemels? Dan ben je bij Nr. 30 aan het juiste adres. Gelegen in een voormalig slachthuis is dit kleine eetcafe een must als je in de Indre By wijk verblijft. Wanneer het team van Nr. 30 niet in het restaurant werkt, verzamelen ze groenten en fruit op hun eigen boerderij of scoren ze de beste plaatselijke wijnen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Nr.30 (@nr30nansensgade)

Adres: Nansensgade 30, 1366 København

Les 3 Cochons

Mix een Franse bistro (denk dambordtegels en rotan stoelen) met Deense invloeden en je krijgt Les 3 Cochon, gelegen in het hippe Vesterbrø. Je komt er voor indrukwekkende fruits de mer, zalmrilette, steak en misschien wel de beste frietjes van de stad.

Adres: Værnedamsvej 10, 1619 København

Il Buco

Tijdelijk genoeg van smørrebrød en kanelbulle? Maak een klein uitstapje naar Italië bij Il Buco. Huisgemaakte pasta, zelfgebakken brood en een fijne selectie vleeswaren wachten je op in een uitgepuurd kader. De no-nonsense gerechten zetten pure ingrediënten in de spotlights en het menu wisselt met de seizoenen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jungle App (@jungle.cph)

Adres: Njalsgade 19C, 2300 København

Paté Paté

Paté Paté is het oudste restaurant in het beroemde Meatpacking District van Kopenhagen. Hier kom je casual genieten van sharing dishes geïnspireerd op Zuid-Frankrijk en Spanje, maar met een lokale twist. In het weekend is dit dé plek voor drankjes en muziek.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Paté Paté Kødbyen (@patepatecph)

Adres: Slagterboderne 1, 1716 København

Høst

Høst - Deens voor 'oogst' - is Scandi op z'n best. Een prijzenwinnend interieur vol Deens midcentury meubeldesign en bakstenen muren steelt de show. Op het menu vind je meerdere gangen met seizoensgroenten, zorgvuldig geselecteerde vlees- en visgerechten of een opeenvolging van vegetarisch lekkers.

Adres: Nørre Farimagsgade 41, 1364 København

Lupa

Lupa is een hedendaagse bistro die zich volledig toelegt op de plantaardige keuken. Het veganistische menu haalt inspiratie uit de seizoenen en wordt waar kan zelf geplukt in onze nabije omgeving. Zo duurzaam en innovatief het restaurant is, zo hartelijk is de bediening. En in het weekend schuif je aan tafel voor een boozy brunch!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Bistro Lupa (@bistro_lupa)

Adres: Nørre Farimagsgade 41, 1364 København

Marv & Ben

Voor een unieke gastronomische ervaring is er het intieme Marv & Ben, gevestigd in een appartement in één van Kopenhagens oudste straten. Lokale ingrediënten (vis en vlees komen uit de buurt) en een groot respect voor de natuur zijn belangrijke pijlers voor het restaurant. De vaste menu kan pescetarisch, vegetarisch en veganistisch gemaakt worden op aanvraag.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Marv & Ben (@marvogben)

Adres: Snaregade 4, 1205 København