Deze 10 boeken zijn ideaal leesvoer voor op vakantie

Geüpdatet op 25 mei 2023 door Marthe De Mooter en ELLE België
Deze 10 boeken zijn ideaal leesvoer voor op vakantie Unsplash

Boeken zijn uitstekend gezelschap op reis - want ze houden uren zoet aan het zwembad zonder te zeuren over zere voeten of het weer. Ontdek tien boeken die je deze zomer nog verder mee op reis zullen nemen.

1. In haar schoenen

Sam en Nisha zijn twee totaal verschillende vrouwen. Sam kan amper de eindjes aan elkaar knopen, terwijl Nisha alle luxe heeft waar ze van droomt. Toch raken ze beide verstrikt in een wanhopige situatie. Een toeval brengt hen samen en doet een unieke vriendschap ontstaan.

Boek in haar schoenen
In haar schoenen, Jojo Moyes

Shop hier

2. Toen de wereld brak

'Toen de wereld brak' is het langverwachte vervolg op 'De jongen in de gestreepte pyjama'. Het boek vertelt het verhaal van Gretel, die worstelt met haar verleden. Uit schuldgevoel voor de rol van haar vader in de Tweede Wereldoorlog verzwijgt ze wie ze is. Tot een nieuw gezin in haar appartement haar rust in gevaar brengt en alle herinneringen aan de oorlog en de nasleep ervan weer naar boven brengt.

Boek Toen de wereld brak
Toen de wereld brak, John Boyne

Shop hier

3. De roadtrip

Maak je klaar voor de meest chaotische roadtrip van je leven. Addie en haar zus Deb vertrekken goed voorbereid op roadtrip richting een trouw in Schotland. Ze zijn nog maar net vertrokken of ze krijgen door een botsing drie extra passagiers. Een van hen is de ex-vriend van Addie...

Boek de roadtrip
De roadtrip, Beth O'Leary

Shop hier

4. Het eeuwige parfum

Dit boek dompelt je onder in het kleurrijke en geurige India. Het vertelt de geschiedenis van de parfumeursfamilie Vij. Zoon Samir valt als een blok voor kalligrafe Firdaus, maar het lot zit hen niet mee.

Boek het eeuwige parfum
Het eeuwige parfum, Aanchal Malhotra

Shop hier

5. Girl in pieces

'Girl in pieces' vertelt het verhaal van Charlie Davis, een meisje dat worstelt met zichzelf. Omdat ze geen andere uitweg ziet doet Charlie aan zelfverminking. Een boek over het aanpakken van mentale moeilijkheden.

Boek girl in pieces
Girl in pieces, Kathleen Glasgow

Shop hier

6. De ballade van slangen en zangvogels

In november verschijnt de nieuwe 'Hungergames' film in de bioscoop. Als je niet meer wil wachten, kan je het boek al lezen waarop de film gebaseerd is. De ballade van slangen en zangvogels neemt je mee naar de wereld van de bekende boekenserie. De hoofdrol is weggelegd voor jonge Snow. Het boek vertelt welke liefde hem gemaakt heeft tot de president die we kennen uit de eerdere boeken.

Boek ballade slangen en zangvogels
De ballade van slangen en zangvogels, Suzanne Collins

Shop hier

7. De bibliotheek van verboden boeken

Het boek vertelt het verhaal van drie vrouwen: Althea, Hannah en Vivian. Alledrie krijgen ze te maken met de gruwel van de Tweede Wereldoorlog. Op hun eigen manier ontdekken de drie vrouwen de kracht van boeken.

Boek Bibliotheek verboden boeken
De bibliotheek van verboden boeken, Brianna Labuskes

Shop hier

8. Icebreaker

Geen fan van het warme weer? 'Icebreaker' brengt je verkoeling. Het boek gaat over Anastasia die er alles aan doet om in het nationale kunstschaatsteam te raken. Maar dan moeten de kunstschaatsers de ijsbaan delen met het hockeyteam en leert Anastasia Nate kennen.

Boek icebreaker
Icebreaker, Hannah Grace

Shop hier

9. De Missus

De liefde van Maxim en Alessia kent bergen en dalen. Dat mag je letterlijk nemen. Het boek neemt je mee naar de wildernis van Albanië, het Engelse platteland en de drukte van London. Een reis van liefde, verlangen en acceptatie.

Boek de missus
De Missus, E.L. James

Shop hier

10. Falling hard for the royal guard

Deze rom-com brengt het liefdesleven van royals naar de 21e eeuw. Hoewel Maggie in een kasteel leeft, is haar liefdesleven allesbehalve een sprookje. Wanneer ze liefde wilt opgeven, valt ze voor Freddie, een royal guard. Een onverwacht liefdesverhaal.

Boek falling hard
Falling hard for the royal guard, Megan Clawson

Shop hier

LEES OOK: Dit zijn de populairste reisbestemmingen voor 2023