Dit zijn de leukste adresjes voor een citytrip naar Stockholm

Geüpdatet op 11 december 2023 door Lisa Aelvoet
Dit zijn de leukste adresjes voor een citytrip naar Stockholm Unsplash

Scandinavië is hip. Stockholm, haar grootste stad, verleidt met een rijke geschiedenis, restaurants van topklasse en coole (vintage) shops. Wij lijsten de leukste adresjes op zodat jij (behalve je vlucht te boeken) verder niets hoeft te doen!

Voor designliefhebbers vormt Stockholm al langer een droombestemming. Tegenwoordig kan de stad - ondanks haar frisse temperaturen en beperkte hoeveelheden daglicht - steeds meer mensen overtuigen. Trek ook jij binnenkort naar de Zweedse hoofdstad? Dan mogen deze adressen niet op je planning ontbreken!

Lees ook: dit zijn de populairste reisbestemmingen voor 2023

Hotel Frantz

First things first, de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan Stockholm? Dat is ongetwijfeld - het naar Zweedse normen zeer betaalbare - Hotel Frantz. Wij vallen voor de prachtige inrichting, volgens de regels van de Scandinavische kunst en het heerlijk uitgebreide ontbijtbuffet.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hotel Frantz (@hotelfrantz)

Adres: Peter Myndes backe 5

Grandpa

De fijne concept store Grandpa ligt in de hippe wijk Södermalm. Je shopt er behalve leuke hebbedingen en stationary ook stijlvolle kledij en accessoires met als collectief codewoord scandi chic. 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Grandpa (@grandpastore)

Adres: Södermannagatan 21

Enjoy Bazaar

Wanneer twee Michelin chefs hun handen in elkaar slaan om samen een nieuw avontuur te beginnen, dan weet je dat het goed zit. Niclas Jönsson en Daniel Höglander serveren in Enjoy Bazaar oosterse gerechten zoals Chilled Glass Noodles, Oyster Tofu Donburi en Bing Pork Belly. Je smult er in een prachtig kader met milieuvriendelijk design. Denk: stijlvolle 3D-geprinte stoelen vervaardigd uit gerecycleerde visnetten en houtvezel.

Adres: Engelbrektsgatan 3

Savant bar

Lang voor natuurwijnbars een ding werden in ons land, schoten ze in Stockholm reeds als paddenstoelen uit de grond. Bij Savant Bar vind je meer dan 500 soorten van het troebele goedje. Chef Daniel Jansfors tovert heerlijke bijgerechten gemaakt van lokale, Zweedse groenten en dat met zero waste.

Adres: Tegnérgatan 4

Gast Café

Je kan Stockholm niet verlaten zonder van fika te hebben geproefd. Dit gegeven vormt een intrinsiek onderdeel van de Zweedse cultuur en kan je het best vertalen als een koffiepauze met lekker gebak in het gezelschap van vrienden, familie of collega's. Bij Gast Café ben je aan het juiste adres om je samen met je reisgezelschap onder te dompelen in deze traditie.

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Gast (@gastcafe)

Adres: Rådmansgatan 57

Bageri Petrus

De lekkerste cinnamon buns vind je bij de bakerij - of Bageri in het Zweeds - Petrus in Södermalm. Je herkent deze van ver aan de lange rij locals die er aanschuiven voor hun dagelijkse rye of speltbrood.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by STHLMFOOD.COM (@stockholmfood)

Adres: Swedenborgsgatan 4B