Alles wat we tot dusver weten over Beyonce’s nieuwe album

Gepubliceerd op 17 juni 2022 door Lore Ginneberge
Alles wat we tot dusver weten over Beyonce’s nieuwe albumGetty

Fans hadden het al geraden: Beyoncé komt met een nieuw album! Dit is wat we tot nu toe weten.

Het lijkt al eeuwen geleden dat Beyoncé haar album 'Lemonade' de wereld instuurde, maar intussen heeft de superster niet stilgezeten. Zo was er het album 'Everything Is Love' dat ze onder 'The Carters' uitbracht met manlief Jay-Z, net als 'Homecoming: The Live Album' van haar Coachella-optreden in 2018, en 'The Lion King: The Gift'-soundtrack voor de gelijknamige film, evenals 'Black Is King', een visueel album gebaseerd op genoemde soundtrack.Eerder dit jaar kreeg Beyoncé ook haar eerste Oscarnominatie voor haar nummer 'Be Alive' op de soundtrack van 'King Richard'.

Maar op een echt album, een verzameling nummers die in ware Beyoncé-stijl een compleet thema, verhaal en video's omvatten, was het al zes jaar wachten. Intussen is het algemeen aanvaard dat Queen B haar tijd neemt om nieuw materiaal uit te brengen. En wanneer de tijd rijp is, verrast ze fans op een moment waarop ze het het minst verwachten. Ook met haar zevende album is dat niet anders: op 16 juni 2022 deelde de zangeres op sociale media mee dat er een nieuw studio-album aankomt, en dat véél vroeger dan verwacht.

Beyoncé's zevende album heet 'Renaissance'

De geruchten rond een nieuw album gonsden al enkele dagen op sociale media. Beyoncé verwijderde uit het niets al haar profielfoto's, wat wel op nieuwe muziek moést wijzen, aldus hoopvolle fans. En inderdaad: enkele dagen later prijkt op haar website en in haar Instagrambio de titel van het nieuwe album 'Renaissance'. De titel is eigenlijk geen volledige verrassing, want in een zeldzaam interview met Harper's Bazaar in 2021 doelde Beyoncé al op nieuwe muziek, en liet ze doorschemeren dat ze dit album wilde gebruiken als ontsnappingsmogelijkheid. "Ik denk dat we allemaal klaar zijn om te ontsnappen, te reizen, lief te hebben en weer te lachen. Ik voel een renaissance opkomen, en ik wil deel uitmaken van het voeden van die ontsnapping op elke mogelijke manier." Het is duidelijk: dit kondigt een nieuw hoofdstuk aan in haar muzikale carrière.

'Renaissance' komt al in juli 2022 uit

De exacte datum? 29 juli 2022, eveneens af te leiden uit haar cryptische communicatie op sociale media.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Beyoncé (@beyonce)

Het album maakt mogelijk deel uit van een reeks

Op Beyoncé's website en Instagram bio, staat dat Renaissance 'act i' is. De zangeres staat momenteel - niet toevallig -  op de cover van British Vogue, en daarin teaset ze ook dat er "een spannende overvloed" aan nieuwe muziek onderweg is.

Zo zal Beyoncé's album 'Renaissance' klinken

Uit kleine clues kunnen we afleiden dat het album 16 tracks zal hebben, al zijn de titels nog niet bekend. Nog volgens British Vogue (die een voorproefje kregen) bevat de plaat "muziek die je doet opstaan, die je gedachten laat dwalen naar culturen en subculturen, naar onze mensen van vroeger en nu, muziek die zovelen zal verenigen op de dansvloer, muziek die je ziel raakt."

LEES OOK: Lorde deelt haar universum in eigen Sonos radiostation