Must have: De Coachella-collab van Beyonce en Balmain

Gepubliceerd op 16 juli 2018 door Maxine Detaellenaere
Must have: De Coachella-collab van Beyonce en BalmainGetty

Ook verliefd geworden op de opvallende hoodies die Beyonce en haar dansers droegen tijdens haar legendarische Choachella-optreden? Dan hebben wij fantastisch nieuws voor jou want Queen B. en Balmain lanceren samen een collectie.

De samenwerking bestaat uit t-shirts en hoodies in felgeel, fuchsia en zwart, die geïnspireerd zijn op de typische varsity stijl van Amerikaanse zwarte universiteiten. Je kan ze nu aanschaffen in de Parijse flagshipstore en op balmain.com en beyonce.com. Wel zal je er behoorlijk diep in de buidel moeten voor tasten, want de stukken kosten tussen € 265 en € 800.

Leuk detail: de opbrengsten van de collectie gaan naar United Negro College Fund, een non-profitorganisatie die beurzen verleent aan zwarte Amerikaanse studenten.

Olivier Rousteing, de creatieve mastermind bij Balmain, vertelde alvast vol trots over de collab aan Vogue US: "Wanneer ik werk met Beyoncé gaat het voor mij om meer dan muziek. Het gaat ook over geschiedenis, werken met een vrouw die geschiedenis schrijft en haar eigen revolutie in gang heeft gezet, niet enkel in muziek of op modevlak. Voor een volledige generatie is ze echt een icoon en zoveel meer generaties kunnen in haar voetsporen treden en zeggen: "Je geeft ons hoop, je doet ons dromen". Als dat niet mooi is...