We love: Lorde deelt haar universum in eigen Sonos radiostation

Geüpdatet op 16 mei 2022 door Lore Ginneberge
We love: Lorde deelt haar universum in eigen Sonos radiostation

In een exclusieve samenwerking met Sonos nodigt Lorde luisteraars uit om een duik te nemen in haar universum. Met haar eigen radiostation SOLARSYSTYM deelt de Nieuw-Zeelandse zangeres songs die haar gevormd hebben - van J Dilla tot ABBA -  en de muzikale momenten die haar inspireerden.

Met SOLARSYSTYM moedigt Lorde iedereen aan om zijn eigen muzikale biografie samen te stellen - Joe Dawson, Head of Sonos Radio

"SOLARSYSTYM is alsof je in mijn brein stapt en luisteraars een zitje op de eerste rij geeft bij de liedjes die heel wat voor mij en mijn leven hebben betekend," beschrijft Lorde haar radiostation.  "Alles van de deuntjes die mijn ouders uit hun cd-toren haalden tot de liedjes die ik als pukkelige tiener van YouTube ripte en de platen die ik integraal opneem omdat ze voor mij als denker en voeler zo vormend waren. Dit cluster van sterren zal je vertellen wie ik ben, niet wie ik probeer te zijn, maar hoe het hier echt is. Het zit er allemaal in."

De 25-jarige ster is net klaar met het eerste deel haar tournee voor 'Solar Power', haar derde album dat uitkwam in 2021, en zet die vanaf eind mei 2022 voort in Europa. Tussendoor vond ze de tijd om een complete ervaring samen te stellen voor Sonos. Joe Dawson, Head of Sonos Radio, vertelt hoe toegewijd Lorde is aan haar platform. "We werken enkel met artiesten die echt geven om het cureren en het delen van hun inspiratie, die het als een kunstvorm op zich zien. Lorde is zo iemand. Het gebeurde bijvoorbeeld dat ze 's nachts extra Prince-nummers doorstuurde omdat die absoluut in de collectie moesten komen. Uit de manier waarop ze vertelt op de voice-overs merk je hoe persoonlijk dit is voor haar."

Meer dan een duik in haar wereld, is dit volgens Lorde ook een motivatie voor luisteraars om hun eigen muzikale biografie samen te stellen. Om stil te staan bij welke nummers je momenteel leuk vindt, hoe je beïnvloed bent door je ouders, je vrienden... Zodat je je eigen solar system kan creëren.

Om de lancering van het station te vieren, deelt Lorde op woensdag 18 mei een speciale Radio Hour-aflevering waarin ze met host Elia Einhorn nog dieper ingaat op haar inspiratie. SOLARSYSTYM is beschikbaar via Sonos Radio en mixcloud zodat je op elk moment in de wereld van Lorde kan stappen.

LEES OOK: Samsung gaat samenwerking aan met het Antwerpse Arte