We love: Samsung gaat samenwerking aan met het Antwerpse Arte

Gepubliceerd op 15 april 2022 door Lore Ginneberge
We love: Samsung gaat samenwerking aan met het Antwerpse Arte Arte x Samsung

Om de release van de Samsung Galaxy S22 Ultra te vieren, komt het merk met een exclusieve capsulecollectie in samenwerking met streetwearlabel Arte.

Wat begon met een T-shirt collectie in 2009, is vandaag complete lifestyle. Arte weerspiegelt een mix van hedendaagse artistieke expressies, gaande van moderne architectuur tot muziek. De toonaangevende esthetiek van oprichter en creative director Bertony Da Silva onthult een diepgewortelde achtergrond in grafische vormgeving maar ook een connectie met wat er leeft in een stad zoals Antwerpen. Dit maakt dat Arte meer is dan een kledingmerk. Het is een creatief label en tegelijkertijd een manier van leven met een groot gevoel voor esthetiek en een out-of-the-box denken.

arte Bertony Da Silva
Bertony Da Silva

“Met Arte willen wij vooral heel dicht bij onze community staan en hun creativiteit uitdagen. Dat proberen wij te doen door artistieke en actuele concepten te vertalen in onze ready-to-wear collecties. Ook de innovatieve collabs die we aangaan met jonge designers, artiesten én nu met Samsung dragen bij aan de bigger creative picture," aldus Bertony Da Silva. Niemand beter dan Arte dus om de nieuwe Samsung Galaxy S22 Ultra in de verf te zetten. Een smartphone die volop inzet op de creativiteit van haar gebruikers.

Voor deze unieke collab ontwierp Arte een Galaxy S22 Ultra-tasje, een Galaxy Watch4 horlogebandje en een Galaxy Buds case, telkens beschikbaar in full blue en een gradiënt blue. Ook digitaal laat het label hun print achter met een unieke & gratis Galaxy Watch4 interface. Tot slot vervolledigt een cotton twill racing jacket in gradiënt blue de spraakmakende capsulecollectie.

Voor haar campagne strikte het merk olympisch atlete Cynthia Bolingo, muzikale multitasker TheColorGrey en The Voice van Vlaanderen-winnares Grace Khiabu, drie Belgen die elk in hun vak de artistieke creativiteit van Arte en Samsung belichamen.

Grace Khiabu arte antwerp
Grace Khiabu
Cynthia Bolingo samsung arte
Cynthia Bolingo

De Samsung x Arte-collectie is beschikbaar vanaf 15 april in de Arte-winkels in Antwerpen en Brussel en ook in de Samsung Experience Stores.

LEES OOK: We love: de monochrome collectie van VEJA x Mansur Gavriel