We love: de monochrome collectie van VEJA x Mansur Gavriel

Geüpdatet op 4 april 2022 door ELLE België
We love: de monochrome collectie van VEJA x Mansur Gavriel © Philippine Chaumont & Agathe Zaerpour

Deze lente bundelt VEJA zijn krachten met het New Yorkse accessoirelabel Mansur Gavriel, dat bekendstaat om zijn minimalistische, functionele tassen met een elegante maar kleurrijke esthetiek.

Voor deze bijzondere samenwerking hertekenden de creatieve breinen achter de labels de iconische Campo-sneaker van VEJA. Ze lieten zich daarvoor inspireren door de kleuren van de regenboog. Het resultaat is een elegante, monochrome uitvoering in vier verschillende tinten: hemelsblauw, babyroze, felgeel en beige.

VEJA X MANSUR GAVRIEL
© Philippine Chaumont & Agathe Zaerpour

Shop hier

Milieuvriendelijke sneakers

VEJA werd opgericht in 2004 vanuit de ambitie om ecologische sneakers te lanceren die behalve milieuvriendelijk ook stijlvol zijn. In deze samenwerking is de gevulkaniseerde zool van biologische oorsprong en bestaat hij voor 65% uit gerecycleerd materiaal. De sneaker is gemaakt uit rijstafval, rubber uit het Amazonewoud en gerecycleerd rubber. Het bovenwerk bestaat uit leer afkomstig van boerderijen in het zuiden van Brazilië, geproduceerd zonder gebruik van chroom, zware metalen of gevaarlijke zuren. De iconische V aan de zijkant van de sneaker ontbreekt ook deze collectie niet.

VEJA x Mansur Gavriel is verkrijgbaar voor €140 vanaf 7 april via veja-store.com

LEES OOK: We love: de artistieke én eco VEJA x Marni sneaker collab

(Stagiaire Dewy De Leeneer)