We love: de artistieke én eco VEJA x Marni sneaker collab

Gepubliceerd op 4 maart 2022 door Lore Ginneberge
We love: de artistieke én eco VEJA x Marni sneaker collab VEJA x Marni

VEJA slaat de handen in elkaar met het Italiaanse modehuis Marni. Het resultaat is een bonte capsulecollectie die twee kleurrijke nieuwe stijlen introduceert.

De capsulecollectie omarmt enerzijds de V-15, een nieuwe high-top sneaker geïnspireerd op retro baskets, en anderzijds de V-10, de populaire evergreen die ieder seizoen in nieuwe uitvoeringen terugkeert. Beide modellen zijn voor de gelegenheid voorzien van kleurrijke krabbels, waardoor de sneakers een artisanale look krijgt die helemaal past bij Marni. De V-15 speelt het klassieke kleurenpalet van stylo's uit, terwijl de V-10 een waaier aan roze tinten toont.

VEJA x Marni

veja marni
VEJA x Marni

In deze kruisbestuiving tussen vakmanschap en ecologie werden de verschillende delen van de schoen één per één in elkaar gezet, wat ervoor zorgt dat de rechtervoet verschilt van de linker. De samenwerking gaat dan ook prat op unieke details als de bijzondere veters, de geprinte zool en het opvallende design.

VEJA x Marni
VEJA x Marni

Het is niet de eerste keer dat VEJA een bekende designer onder de arm neemt: eind 2021 werd de vijfde en laatste capsulecollectie met Rick Owens uitgebracht. Met Marni kiest het schoenenmerk voor een waardige opvolger om de kruisbestuiving met high fashion door te zetten.

Vanaf 11 maart is de capsulecollectie verkrijgbaar via marni.com en veja-store.com