Crush van de dag: de sneakercollab tussen Veja en Rick Owens

Gepubliceerd op 14 februari 2020 door Lore Ginneberge
Crush van de dag: de sneakercollab tussen Veja en Rick Owens

Eco sneakermerk Veja en designer Rick Owens bundelen opnieuw hun krachten voor wat nu al onze favoriete schoen van komend seizoen is.

Na een succesvolle eerste samenwerking vorig najaar, kruipen Veja en Rick Owens opnieuw achter de tekentafel. De Amerikaanse ontwerper liet zijn creativiteit los op twee sportieve modellen van het Franse schoenlabel. Het resultaat zijn twee duurzaam geproduceerde sneakermodellen met artistieke invloeden.

Rick Owens herinterpreteert de Performance Runner die hij afgelopen winter in zijn mannendefilé integreerde. De achterkant is voorzien van Owens' typerende dubbele band op de ene schoen en het Veja-logo op de andere. Dankzij vernieuwende 3D-weeftechnieken en gerecycleerde materialen bundelt dit model de esthetiek én de waarden van beide labels.

veja rick owen
De Performace Runner. Verkrijgbaar in grijs, wit en zwart

Dan is er nog de Hiking Style, een robuuste sneaker die Owens' signatuur dragen met de chunky veters. Ook deze schoen is zowel aan de binnen-als buitenkant gemaakt uit gerecycleerde materialen (plastic flesjes en maïsafval)en duurzaam geteeld rubber.

veja sneakers rick owens
De Hiking Style. Verkrijgbaar in zwart en wit

Deze limited edition capsule is vanaf 14 februari verkrijgbaar in geselecteerde verkooppunten, in de Veja flagship store in Parijs en via de wehsite.

 

veja rick owens
Hiking sneaker, Veja x Rick Owens, €220

Shop hier

Lees ook: 5 modecollabs die je niet mag missen in 2020