Hebben: Veja lanceert eerste ecologische sportschoen

Geüpdatet op 18 september 2019 door Lore Ginneberge
Hebben: Veja lanceert eerste ecologische sportschoen

Schoenenmerk Veja komt dit najaar met een uitbreiding van de collectie, en wat voor één. Binnenkort sta jij helemaal ecologisch verantwoord in de startblokken.

Het Franse schoenenlabel Veja richt zich al sinds z'n ontstaan in 2004 op het maken van ecologische sneakers. De schoenen met de typerende 'V' zijn inmiddels niet meer weg te denken uit het straatbeeld. En van die straten breidt Veja nu uit naar de sportschool, want vandaag wordt de eerste ecologische sportschoen gelanceerd.

Maak kennis met de Veja Condor, de eerste loopschoen die plastic vaarwel zegt en andere, meer duurzame materialen gebruikt. Het probleem met plastic is dat de bron, petroleum, een erg vervuilende grondstof is. Veja komt dan ook trots met de eerste 'post-petroleum' sportschoen na vier jaar onderzoek. De schoenen zijn lichtgewicht en de vorm is geïnspireerd op de condor, vandaar de toepasselijke naam.

veja sportschoen

De duurzame schoenen zijn onder meer vervaardigd uit gerecycleerd plastic, casterolie, organisch katoen en bananenolie, maar ook aan het uiterlijk werd gedacht. De Condor-collectie bestaat uit
kleurrijke modellen met witte zool en natuurlijk de 'V' als handelsmerk.

veja sportschoen condor

De Veja Condor is vanaf vandaag verkrijgbaar in de winkels en online.

Meer modenieuws?