Hebben: Sofie Valkiers lanceert eigen juwelenlijn

Geüpdatet op 2 september 2019 door Lore Ginneberge
Hebben: Sofie Valkiers lanceert eigen juwelenlijn

Heuglijk nieuws uit de diamantstad: blogger Sofie Valkiers komt met een eigen juwelenlijn onder de naam 'Valkiers'. Wij spraken de ambitieuze Antwerpse over haar eerste collectie.

Sofie toont in primeur haar eerste collectie bestaande uit 8 juweeltjes in verschillende kleuren en formaten. Op bijna elk stuk prijkt een diamanten 'V', verwijzend naar haar gloednieuwe label, en een explosieve ster. "Sterren zijn miljoenen jaren oud, en dat idee wilde ik in mijn juwelencollectie stoppen. Dit zijn stuks om van generatie op generatie door te geven."

juwelen valkiers Sofie

Tegenwoordig lijkt het of iedereen make-up- en kledingcollecties lanceert. Waarom koos jij voor juwelen?

"Sieraden zijn altijd speciaal geweest voor mij, ik draag ze elke dag en ga er zelfs mee slapen. Juwelen maken je outfit compleet. Daarnaast speelt ook het feit dat ik uit Antwerpen kom mee. Ik kende de diamantsector al vrij goed en de ateliers waar mijn collectie wordt gemaakt zijn vlakbij, ik kan er dus langsgaan wanneer ik wil."

Speelde je al langer met dit idee?

"Een eigen juwelencollectie is iets wat ik al heel lang wilde, maar ik wist nooit waar te beginnen. Uiteindelijk heb ik inspiratie geput uit mijn jeugd. Mijn moeder droeg vroeger steeds oorbellen met een ster, en die zijn mij altijd bijgebleven. Ik wou die herinnering aan haar juwelen vertalen naar nu."

Sofie Valkiers juwelen

Hoe belangrijk is het 'made in Belgium'-aspect voor jou?

"Bij de opstart ben ik in het buitenland gaan kijken om er mijn collectie te produceren, maar uiteindelijk bleek Antwerpen gewoon de meest logische plaats. Dit is één van de grootste diamantsteden ter wereld, dus waarom elders zoeken? De prijs ligt daardoor wel iets hoger, ook omdat alles handgemaakt is uit 18 karaats goud, maar het zijn tijdloze stukken die generaties lang meegaan."

En wat met de ethische en ecologische impact van diamanten?

"Ik heb bewust gekozen voor lab grown diamonds, omdat die conflict free, duurzaam en algemeen beter voor het milieu zijn. En het beste? Je ziet geen enkel verschil met natuurlijke diamanten terwijl ook de kwaliteit hetzelfde blijft. Om die redenen moest ik niet lang twijfelen en ben ik honderd procent voor synthetische diamanten gegaan. Daarnaast werken we enkel op bestelling, waardoor we nooit zullen overproduceren.  Zo draag ook ik mijn steentje bij aan ons milieu."

Alle stuks zijn zowel in zilver, goud als rosé goud te verkrijgen. Wat is jouw favoriete kleur?

"Ik houd het meest van rosé goud. Dit oogt frisser dan geelgoud en staat mij het best, maar ik vind zeker dat je de verschillende materialen samen kan dragen. Gouden oorringen met zilveren armbandjes? Dat kan perfect, want geeft een meer casual look."

De collectie bevat zowel minimalistische als zeer opvallende stuks. Een bewuste mix?

"Ja, want de stuks zijn echt bedoeld om samen te dragen. Ik hou er bijvoorbeeld van om aan elke vinger een ring te dragen en dan vooral de combinatie van fijne, simpele ringen met mijn grote zegelring. De minimalistische ringen, oorbellen en kettingen kan je dagelijks dragen en aanvullen met de opvallende ster voor een speciale gelegenheid. De ster uit de collectie is namelijk apart te bestellen en kan je zo aan de oorringen en kettingen hangen. Het mixen en matchen is wat de collectie leuk maakt."

Sofie Valkiers collectie juwelen

Ben je van plan  om deze collectie uit te breiden?

"Zeker, momenteel werk ik al aan de kerstcollectie. Ik ben niet van plan om volgens de modeseizoenen te werken, maar wil gewoon een lijn uitbrengen van zodra ik een nieuw model heb ontwikkeld. Of ik de ster als leidraad ga houden? Dat kan ik nog niet verklappen!"

De juwelen zijn online te verkrijgen via de Valkiers-website.