Ontdek Avail, onze nieuwe favoriete webshop

Gepubliceerd op 17 september 2019 door Lore Ginneberge
Ontdek Avail, onze nieuwe favoriete webshop

Een sociaal medium en online winkel in één? Dat is de gouden combo die Noëmie Haverhals bedacht voor Avail, een Belgisch platform waar shoppen en sharen samenkomen..

Wat is Avail?

Niet de zoveelste webshop, maar een evoluerend platform met een duidelijke visie. Anders dan reguliere online winkels werkt Avail met een systeem van curators. Om een zicht te krijgen op het overaanbod merken en mode, geven deze trendsetters een blik op wat hen inspireert en wat zij (zullen) dragen. Avail schakelde enkele Belgische stijlmakers in, waaronder Justine Kegels (interieur architect), Farah El Bastani (stylist), Elena Vasilieva (creative director/fotograaf) en Liz Pinto e Melo (model). Al deze curators maken micro-stores aan waarin jij kan snuisteren, merken kan ontdekken en trends kan oppikken. Dat ziet er zo uit:

avail microstore online shop

 

Een overzichtelijk, esthetisch platform met Instagram-kwaliteiten, oftewel alles waar millennials vandaag naar verlangen. Het is dan ook geen toeval dat deze startup op poten werd gezet door een jong team. Founder Noëmie Haverhals, zelf nog geen dertig, heeft het helemaal begrepen: "Avail biedt opkomende modemerken de kans hun vleugels te spreiden. Millennials en Gen Z gaan almaar vaker op zoek naar het volgende ‘IT-brand’. Een opkomend merk tijdig spotten en dragen is namelijk origineler dan op te gaan in de massa. Een unieke vondst die kan gekoesterd worden, is tegenwoordig veel meer waard dan een zoveelste aankoop."

Noemie haverhals Avail webshop
Noëmie Haverhals

Welke merken kan je er shoppen?

De focus ligt op jonge merken die in de huidige markt onder de radar blijven. In de zorgvuldig geselecteerde lijst vind je voorlopig enkel Europese labels, waaronder ook enkele Belgische pareltjes. Denk bijvoorbeeld aan NONA (BE), The Five (NL), House of Sunny (UK), Paper London (UK) en NO/AN (BE). Nog nooit van deze merken gehoord? Dan valt er eens zoveel te ontdekken voor jou!

avail webshop

Word zelf curator

Klaar om geïnspireerd te raken? Je kan je vondsten ook zelf delen door een eigen micro-store aan te maken op de Avail-website. Op die manier krijgen jij en jouw fashion sense een platform dat op z'n beurt andere shoppers kan stimuleren. Meer nog: er wordt gewerkt met commissie op elke aankoop die mensen verrichten via jouw store. Beloond worden voor je goede smaak? Het kan!

Ontdek alles op Avail.store