10 Belgische modellen om te volgen op Instagram

Gepubliceerd op 11 juni 2020 door ELLE België
10 Belgische modellen om te volgen op InstagramImaxtree

Een blik voor en achter de schermen in de modellenlevens van tien Belgische beauties? Yes please! Dit zijn tien Instagramaccounts die je zeker moet volgen.

Lizette Pinto

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Lizette Pinto e Melo (@lizpintoemelo) op

De 22-jarige Lizette is niet van de minste. Getekend bij Dominique Models liep de Portugees-Congolese al shows voor MiuMiu en deed verschillende campagnes voor Levi's, Mosaert, Haar grote droom? Lopen in Rihanna's Fenty-show.

Haar Instagram: @lizpintoemelo

Ine Neefs

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

C H A N E L

Een bericht gedeeld door Ine Neefs (@ineneefs) op

Ine Neefs werd gescout tijdens een dagje shoppen in Antwerpen toen ze zestien was, maar besloot eerst haar middelbare school af te maken. Toen het eindelijk zover was, maakte ze haar catwalkdebuut bij Jil Sander en haar allereerste campagne was meteen voor Valentino. Ze is ondertussen niet meer weg te denken van de catwalks van alle grote designers, en mocht zelfs openen én sluiten voor Oscar de la Renta.

Haar instagram: @ineneefs

Hanne Gaby Odiele

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Hanne Gaby Odiele (@hannegabysees) op

De Kortrijkse Hanne tekende in 2005 bij Supreme Management in New York na gescout te zijn tijdens een concert in Oostenrijk. Ze loopt elk seizoen mee in de belangrijkste shows en boekte al campagnes voor Balenciaga, Vera Wang, en Mulberry. Verder staat ze bekend om haar onconventionele, quirky stijl: de geroemde Vogue streetstylefotograaf Tommy Ton noemt haar als één van zijn favorieten. Recent uitte het model zich als interseksueel. Met haar verhaal zet ze zich nu actief in om awareness rond dit topic te creëren.

Haar instagram: @hannegabysees

Yumi Lambert

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Yumi Lambert (@yumilambert) op

Yumi was vijftien jaar oud toen ze in 2012 bij Dominique Models in Brussel tekende. Ze liep dat seizoen meteen zestien shows, waaronder Prada, Miu Miu, en Chanel. Verder was ze ook te zien in campagnes van Chanel en Hèrmes, en werd ze gecast voor editorials in onder andere Vogue, W, en Harper's Bazaar. Ze won enorm veel naambekendheid toen ze in de Victoria's Secret fashion show mocht lopen, iets waar elk model van droomt.

Haar instagram: @yumilambert

Stéphanie Leleu

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Stephanie Leleu (@leleulioni) op

De Gentse Stéphanie won toen ze achttien was een modellenwedstrijd en kon er haar beroep van maken. Sinds 2014 blogt ze ook op Leleulioni.

Haar instagram: @leleulioni.

Pauline Van der Cruysse

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Pauline Van der Cruysse (@paulinevandercruysse) op

Dit hyperfotogenieke topmodel uit Oostende schitterde al in editorials voor New York Style magazine, V magazine, en zés verschillende internationale edities van Vogue.

Haar instagram: @paulinevandercruysse

Daphne Velghe

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Daphne Velghe (@daphnevelghe) op

Daphne werd ontdekt op Laundry Day in Antwerpen en klimt sindsdien naar de top. Iedereen is fan van haar jongensachtige trekken en sterke wenkbrauwen die haar al editorials opleverde in ELLE, L'Officiel, en Marie-Claire. Tijdens de modeweken kan je haar vinden op de catwalks van Céline, Chanel, Dior, en Armani. Ze was ook één van de twaalf meisjes die te zien waren in Nicolas Ghesquières eerste collectie voor Louis Vuitton, gefotografeerd door Juergen Teller.

Haar instagram: @daphnevelghe

Amélie Lens

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Amelie Lens (@amelie_lens) op

Model by day en dj by night, dat is Amélie Lens. Ze werd op haar zestiende al gekatapulteerd in de woelige modeweken van Londen, Parijs, en Milaan, en is al te zien geweest in campagnes van Martin Margiela x H&M, COS, en & Other Stories. De laatste jaren focust Amélie zich vooral op haar dj-carrière, met erg veel succes.

Haar instagram: @amelie_lens

Joy Van der Eecken

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door JOY VAN DER EECKEN (@joy.vandereecken) op

Joy is nog piepjong, maar al jaren ingeschreven bij Dominique Models. Zo deed ze in het verleden al campagnes voor Charlotte Olympia en de spectaculaire Dolce & Gabbana Alta Moda show in Portofino. Op Instagram showt ze als gezicht van Dim graag haar jaloersmakende lichaam in prachtige kiekjes.

Haar instagram: @joy.vandereecken

Paulien Riemis

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door POLIENNE by Paulien Riemis 🌙 (@paulienriemis) op

Paulien Riemis won een modellenwedstrijd toen ze zestien was. Door haar modellenwerk raakte ze meer en meer geïnteresseerd in mode en begon ze modeblogs te lezen, wat haar inspireerde om haar eigen blog te beginnen. Polienne werd in 2009 opgericht en groeide intussen uit tot een van de meest populaire Belgische modeblogs.

Haar instagram: @paulienriemis

(Stagiaire Astrid Van Wambeke)