Carcasse van Hendrick Dierendonck behoort tot de beste restaurants ter wereld

Geüpdatet op 21 april 2022 door Lore Ginneberge
Carcasse van Hendrick Dierendonck behoort tot de beste restaurants ter wereld

Het Belgische restaurant Carcass krijgt een plek bij de tien beste vleesrestaurants ter wereld. Het restaurant, gerund door slager Hendrick Dierendonck, eindigde op de achtste plaats dankzij het vakmanschap en het gebruik van lokale producten.

The World's 101 Best Steak Restaurants heeft zojuist een lijst van de beste vleesrestaurants ter wereld bekendgemaakt en restaurant Carcasse in Koksijde belandde op de achtste plaats. De etablissementen worden door een groep anonieme experten geëvalueerd aan de hand van 6 hoofdcriteria: kwaliteit, herkomst, selectie, uitleg over de versnijding, reserveringen en uitstraling van het restaurant. De eerste plaats ging naar Hawksmoor restaurant in Londen.

EEN RESTAURANT DAT HET DIERENDONCK-AMBACHT WEERSPIEGELT

Carcasse, dat vorig jaar op de 44e plaats stond, is duidelijk niet zomaar een restaurant. De zaak wordt geleid door de gerenommeerde slager Hendrick Dierendonck en chef-kok Timon Michiels, en wil de gasten weer in contact brengen met de natuur en bewust maken van wat ze eten. Het restaurant wil een eerbetoon brengen aan de echte waarden en knowhow van de slagerij. In overeenstemming met de authenticiteit van het merk Dierendonck, legt Carcasse de nadruk op vakmanschap, lokale producten en passie. De deskundigheid en het meesterschap van Hendrick Dierendonck, inwoner van Saint-Idesbald, hebben bijgedragen tot het verkrijgen van deze erkenning.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Carcasse (@carcasse_by_dierendonck)

In het restaurant worden ook workshops voor vleesliefhebbers georganiseerd. Deze geven de kans om meer te weten te komen over wat je eet en om het hele proces van de boerderij tot op het bord te begrijpen.

Een culinaire belevenis

Als je dit alles zelf wil beleven, weet dan dat het restaurant slechts 2 maanden op voorhand te boeken valt, want goed eten vergt nu eenmaal geduld. De tafels zijn ingericht voor maximaal 8 personen. De gerechten worden gedeeld met de tafel en er zijn ook menu's met rund- en varkensvlees verkrijgbaar.

carcasse.be

LEES OOK: 5 nieuwe restaurants in Antwerpen voor op je bucketlist