Een geslaagde tournée minérale met Atopia

Gepubliceerd op 3 februari 2022 door ELLE Partner
Een geslaagde tournée minérale met Atopia Atopia

Zin om mee te doen aan de Tournée Minérale en een alcoholvrije maand in te lassen? Dan zijn onze twee heerlijke recepten voor gezonde, verfrissende cocktails net wat je nodig hebt om je extra te motiveren. Zo volbreng je de uitdaging zonder moeite en profiteren je lichaam en je gezondheid van de weldaden die zo’n (al dan niet tijdelijke) periode zonder alcohol kan brengen.

Minder alcohol drinken is een mooi voornemen, maar in de praktijk blijkt het niet altijd gemakkelijk vol te houden. Een aperitiefuurtje, een verjaardag, een restaurantbezoek of gewoon dat glaasje op de bank na een lange vermoeiende werkdag… Alcohol is zo verweven met ons dagelijks bestaan dat het zelfs voor gelegenheidsdrinkers niet makkelijk is om ze volledig te laten staan.

Genieten van Atopia

Minder alcohol drinken zou nooit gezien moeten worden als een zware taak, een compromis of iets dat ons sociale leven verstoort. Dat hebben ze bij Atopia goed begrepen. Deze transparante drank met citrus-aroma en ‘heel weinig alcohol’ wordt niet met alcohol gedistilleerd, maar met water.

De drank bevat minder dan 0,5 % aan alcoholvolume (dus ongeveer 75 keer minder alcohol dan je gebruikelijke G&T), en dat minieme beetje hoort erbij om een harmonieuze smaak te geven. Het distillaat met plantenextracten en natuurlijke aroma’s, geeft alcoholvrije drankjes een unieke smaak in combinatie met tonic. Ideaal om heerlijke mocktails te maken en meteen gezonder te leven!

Atopia
©Atopia

2 cocktails voor je alcoholvrije maand

Atopia & Tonic en Atopia Gimlet zijn twee gezonde, verfijnde en verfrissende cocktails op basis van Atopia Spiced Citrus. ‘Op je gezondheid!’ in elke zin van het woord.

Atopia & Tonic

Een geslaagde tournée minérale met Atopia - 2

  • 5 cl Atopia Spiced Citrus
  • 15 cl tonic
  • Een schijfje sinaasappel en ijsblokjes

Doe de Atopia Spiced Citrus in een highballglas gevuld met ijsblokjes. Leng aan met de tonic en garneer met een schijfje sinaasappel.

Atopia Gimlet

Een geslaagde tournée minérale met Atopia - 3

  • 5 cl Atopia Spiced Citrus
  • 1,5 cl cordial met roos en limoen
  • een twist van limoenschil en ijsblokjes

Doe alle ingrediënten in een coupe gevuld met ijsbokjes. Meng, doe er nog wat vers ijs bij en garneer met een stukje limoenschil.

Een trendy alternatief van topkwaliteit

Atopia staat voor een smaakexplosie, voor uitmuntendheid en passie. Dankzij de ingrediënten van topkwaliteit is het de ideale partner voor elk feestje, of je nu thuis gasten ontvangt of naar vrienden gaat. Laat je verrassen door deze nieuwe manier om te vieren, die steeds meer mensen aanspreekt.

Atopia is een uitstekend alternatief voor de traditionele alcoholhoudende cocktails, en een goede bondgenoot in de maand van Tournée Minérale, zonder dat je iets aan plezier hoeft in te boeten. Met Atopia wordt elk cocktailmoment cool en fun. Atopia brengt nieuwe smaaksensaties en maakt deel uit van een feestelijke, gezonde levensstijl. En als je klassieke cocktails boordevol suikers én de post-party honger om 4 uur ’s morgens kunt vermijden, val je nog af zonder dat je het merkt.

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Atopia.
Atopia

Lees ook:
Dit zijn de 4 grootste interieurtrends van 2022
Bij Bar Electrolite geniet je van R.E.M.-geïnspireerde cocktails
Lichtmis: 3 originele recepten voor de lekkerste pannenkoeken