Alles wat je wil weten over Bridgerton seizoen 2

Gepubliceerd op 15 februari 2022 door Lore Ginneberge
Alles wat je wil weten over Bridgerton seizoen 2 Netflix

Het stomende, meeslepende Bridgerton is de beste manier om al je zorgen te vergeten. Wat brengt seizoen 2 van de successerie?

Shonda Rhimes' serie, gebaseerd op de gelijknamige achtdelige boekenreeks van Julia Quinn, is onderdeel van een enorme deal met Netflix. Rhimes' verfilming zorgt voor een verfrissende kijk op stereotiepe kostuumdrama's, met klassieke vertolkingen van bekende popnummers, een diverse cast en stomende scènes die je liefst alleen bekijkt.

Het verhaal van Daphne Bridgerton's (Phoebe Dynevor) plan om een liefdeloos huwelijk met de knullige Lord Berbrooke (Jamie Beamish) te vermijden - door een valse romance met de Hertog van Hastings (Regé-Jean Page) te beginnen - lijkt misschien oppervlakkig, maar Bridgerton slaagt er wonderwel in om echte intimiteit tussen de twee hoofdrolspelers tot stand te brengen. Het resultaat is een leuk stukje escapisme dat er toch in slaagt om belangrijk en speciaal aan te voelen.

De vraag die op ieders lippen brandt is natuurlijk of er nog meer komt en hoe het volgende hoofdstuk eruit zal zien. Krijgen we nog een rondje Regency-plezier in het nieuwe jaar? Hier is alles wat we weten over Bridgerton seizoen 2.

Op 21 januari 2021 kondigde Netflix officieel plannen aan voor een tweede hoofdstuk in de vorm van een van de beruchte roddelblaadjes van Lady Whistledown.

bridgerton seizoen 2
Netflix

"De weergaloze cast van Bridgerton zal in het voorjaar van 2021 weer in productie gaan," aldus de brief. "Deze auteur heeft uit betrouwbare bron vernomen dat Lord Anthony Bridgerton van plan is het sociale seizoen te domineren. Ik zal mijn pen gereed houden om verslag te geven van al zijn romantische activiteiten."

Recent werd ook nog een eerste trailer toegevoegd:

Bridgerton seizoen 2 gaat van start op 25 maart 2022

Voor het eenjarig jubileum van Netflix-hit Bridgerton kwamen de streamingdienst en Shondaland samen om de premièredatum van seizoen 2 te onthullen. De planning voor de release is vrijdag 25 maart 2022. In de aankondiging verschenen Jonathan Bailey, Simone Ashley, Adjoa Andoh, Golda Rosheuvel, Luke Newton, Claudia Jessie, en Charithra Chandra, allemaal in hun hedendaagse kleding.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Netflix US (@netflix)

Een meer gedetailleerde synopsis van het seizoen is ook naar buiten gekomen, volgens Deadline. Het zal Bailey, die Lord Anthony Bridgerton speelt, volgen als de eerstgeborene uit de Bridgerton-clan op zoek naar een geschikte vrouw.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door chrisvandusen (@chrisvandusen)

Ondertussen is Penelope Featherington, gespeeld door Nicola Coughlan, nog steeds aan het worstelen om haar geheime leven ook echt geheim te houden.

Seizoen 2 staat in het teken van Anthony Bridgerton

De boekenserie van Julia Quinn vormt de basis van Bridgerton, en net zoals seizoen 1 zich richtte op Daphne en Simon, de hoofdrolspelers van De ongetrouwde hertog, zal seizoen 2 Anthony's eigen zoektocht naar liefde volgen. De eerstgeborene uit de Bridgerton-clan is ervan overtuigd dat hij moet trouwen uit plichtsbesef en niet uit liefde, en weigert te trouwen met iemand waar hij echt om geeft. In het boek, getiteld De verliefde graaf, kiest hij een Sheffield-dochter als vrouw, maar Kate Sheffield grijpt in om haar jongere zus te beschermen tegen een huwelijk met de beroemdste vrijgezel van Londen. Dan realiseert Kate zich dat haar eigen hart op het spel kan staan... Klinkt verrukkelijk.

Netflix vernieuwde Bridgerton voor seizoenen 3 en 4 op 13 april 2021, waarbij producent Shonda Rhimes aan Vanity Fair vertelde dat de serie hoopt alle acht kinderen te volgen, inclusief Hyacinth - wanneer ze oud genoeg is.

Simone Ashley zal de hoofdrol spelen als Anthony's love interest.

Op 15 februari kwam het nieuws dat Sex Education actrice Simone Ashley de hoofdrol zal spelen als Kate Sharma, gebaseerd op Kate Sheffield uit de boeken. Ashley's casting bevestigt opnieuw Bridgerton's inzet om het Regency tijdperk opnieuw uit te vinden met een meer diverse high class society.

Wordt vervolgd!

LEES OOK: welke films en series brengt Netflix begin 2022 uit?